Ha valaki tudja hogy hogyan tudnám feltelepíteni az oprát, kérem segítsen! Azt írja a synaptic, hogy valami más programmal ütközik.
Opera
Bent van az opera valamelyik tárolóban? Én a www.opera.com ról szoktam leszedni, van ubihoz csomag. Amúgy mivel ütközik? Akkor talán hagyni kéne, hogy leszedje azt :)
www.opera.com -> letöltés -> megnyitás GDEBI (nem mentés a lemezre) -> GDEBI install package -> kiegészítő letöltése -> NA ÉS AKKOR ITT VAN AZ AKADÁS (libqt3-mt) legelösször nézd meg, hogy a libqt3-mt a listában van-e (synaptic) lehet régebbi vagy más verzió. A GDEBI futásakor a Synaptic nem futhat, mert a GDEBI nem tölti le a kiegészítő fájlt ( egyszerre csak egy csomagkezelő futhat).
nekem tárolóból simán felment. minden függőségével együtt.
szia deb http://archive.canonical.com/ubuntu edgy-commercial main ebben a tárolóban benne van a jelenlegi 9.20-as, a feisty-commercial -ba még nem került bele. ________________ Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.80GHz, 512 MB ram, 2.6.20-gentoo-r6
nekem is előjött ez a probléma, a frissítés 9.2-re de az alkalmazások -internet- operaúton símán elindult és működik
nem tudja valaki, hogy léteznek operához is olyan bővítmények mint firefoxhoz? pl: mint az adblock plus amivel ki tudom szűrni az idegesítő reklámfelületeket/bannereket az oldalakról. előre is köszi.
Hali. elkezdtem használni az operát mert olyan 2 az 1 be- böngésző és mail is. A videókat viszont nem inditja el (videa, youtube stb). Azt írja hogy kattintsak (a video helyén) az eszköz aktiválásához és inditásához. A beállitásoknál hozzárendelve volt az xine is aztán a totem is, de semmi. Ja -és bocs hogy újra írtam, de közbe megtaláltam az "opera" fórum témát.
X-PadavanFlash Playert kell szerintem telepíteni hozzá. Ha megfigyeled az Adobe flash player oldalán nem szerepel megfelelő plugin a linuxos Operához.Csak a Firefoxot,Mozillát,.. támogatja.Ennek ellenére a firefoxos plugin is jól működik Operában. Az egész telepítési műveletet root(rendszergazda)-ként kell végrehajtani.Ezért töltsd le a tar.gz -t az Adobe oldaláról, majd csomagold ki egy tetszőleges helyre. Nyisd meg a Terminált A kicsomagolt fájlokat egyenként másold be a usr/lib/opera/plugins/ mappába, a következő paranccsal: sudo cp fajl elérési útvonala usr/lib/opera/plugins/ Vagyis, hogy ha kicsomagolt flash playered itt: /home/FelhasznaloNeve/mappa8/ van, akkor a libflashplayer.so -t igy másolod át: sudo cp /home/FelhasznaloNeve/mappa8/libflashplayer.so usr/lib/opera/plugins/ BUÉK!
Lehet, hogy ez hülye kérdés, de hogy kell magyarítani az Operát? A magyaropera.blog.hu -n fenn van a hivatalaos magyar nyelvi fájl, de azt hova kell bemásolni?
brotherAzért nem kell ilyen bonyolultan nekiesni. Nállam a működő megoldás nagyon egyszerű. A firefox plugin könyvtárából átmásoltam símán nautilus segítségével a "libflasplayer.so" file-t az opera plugins könyvtárába. Nem root-oltam, nem sudo-ztam, csak benyomtam azt az opciót a nautilusban, hogy mutassa a rejtett könyvtárakat (ctrl+H).
sphottEzzel csak a weblapokhoz használt karakter készletet lehet beállítani :S Töltsd le innen a verziódnak megfelelő nyelv fájlt: http://www.opera.com/download/languagefiles/ alt f2, gksu nautilus, majd root felhsználókén másold be ide: /usr/share/opera/locale/ mappába. Indítsd el az Operát, ott tools-ypreferences->general majd language-nél details, s a legfelső sorban az english.lng helyett válaszd ki a az előbb letöltött és helyére másolt .lng fájlt. Inenentől kezdve a menü is magyar lesz :)
Én csak szeretnék szólni, hogy a tegnapi Opera 9.50-es snapshot teljesen hibátlanul kezel minden plugint, nem omlik össze, agyonterherlve flash-es oldallal, és sokkalta gyorsabb, mint a Firefox. Opera rajongók hajrá, szinte tökéletes lett az Opera. Ezt a verziót kell letölteni. http://snapshot.opera.com/unix/snapshot-1823/intel-linux/opera_9.50-20080221.6-shared-qt_i386.deb Szuperül megy!