Opera
A 9.63 windowsos operában ha kijelölsz egy szöveget, jobb klikk alatt a beszéd menüpontra kattinva felolvassa a kijelölt szöveget... Tetszik ez a funkció, de hogyan lehetne ezt a linuxos verzióba belevarázsolni? Illetve hogy lehetne magyarosítani?
T_chrisez a funkció tudtommal csak windowsban érhető el
nagy.zsoltKár. Valamennyire pedig elvárná az ember, hogy az egyező verziószámok azonos tudással jelenjenek meg a különböző platformokra... Vagy más alapon történjen a számozás... :(
A következőben kérnék tanácsot. Mostanában gyakran lefagy az Opera, és ilyenkor sehogy sem tudom bezárni. Próbáltam a Terminálban is azzal az egy módszerrel, amit ismerek: "top" után "k", majd megadom a kért ID-t (majd jóváhagyom). Hiába. Bármilyen alkalmazást ki tudtam így lőni, egyedül az Operát nem. Van valakinek valamilyen ötlete?
hoviktorSajnos ez előfordul. Ilyenkor kijelentkezés, majd visszalépés után is a memóriában marad a program, és dolgozik, az újraindítás az egyetlen megoldás (remélem kijavít valaki). Álatalában a flash miatt fagy, úgyhogy szerintem tiltsd a beépülőket. A szükséges oldalakon lehet engedélyezni. Egyébként van egy másik nagy haszna is a beépülők tiltásának: szinte teljes reklámmentesség :) ... a maradékot meg a tartalom letiltásával ki lehet lőni.
nagy.zsoltAmikor még nem volt telepítve a flash felmentem a http://adobe.com oldalra, és azonnal ott volt mit kell letölteni. De nekem nem is fagy az opera. (Vagy fagyna, csak az egérmutató hamarabb kirúgja rendszer alól a sámlit.... :D ) Én csak azt használom.
T_chris"fagyna, csak az egérmutató hamarabb kirúgja rendszer alól a sámlit" ezt hogy érted?
nagy.zsoltOFF Egy nem idevágó fagyás ami random időnként, de mindig egérmutatóváltáskor keletkezik (méretező, mutató, töltő mindegy neki. egérséma mindegy neki.) és megáll a kép, csak az egér mozog rajta... :D Se mélykonzol, se más... :) ON
Nekem is fagyni szokott sajna néha. Több esetben sikerült a rendszerfigyelőből az operapluginwrapper-t kilőni és az segített. Volt olyan is, hogy csak az opera folyamat kilövésével javult meg. Fagyást a flash tartalmú oldalak okoznak neki és párszor találkoztam azzal is, hogyha bezártam egy fület, akkor bezárt az egész Opera. Újraindítottam a progit és ekkor a honnan folytassuk párbeszédablak jött be, tehát ténylegesen összeomlott. Eléggé érdekes. Opera 9.63
nagy.zsoltNem kell restart. Nyitsz egy konzolt, killall -9 opera Vagy ps -A, ezzel kilistázod a futó folyamatokat, és megnézed a pontos nevét. A -9 kapcsoló a killallnál kényszerítés. Még valami: Van sima kill is, de az után a folyamat számát kell beírni. Pl a wine-nál nekem nem mindig akarja az exe-t lelőni a killall, ezért a számát ölöm le. Azt is visszaadja a ps -A, a sor legelején. Ennyi.
Próbaképpen letöltöttem a 10-es Operát (opera-static_10.00.4102.gcc4.qt3_i386.deb). Tapasztalatok: -telepítés símán zajlott -indítás után megtaláltam a 12! eddig beállított gyorshívómat -könyvjelzőim rendben -szinkronizálás él -mutatja az eddig letöltött dolgokat is, bár ez mellékes -hírcsatorna beállítás ok -levelezőt nem használtam -mintha gyorsabb lenne, de ezt csak halkan mondom -betűtípusok is mintha jobbak lennének -Youtube két fülön futtatva videót ~90% procihasználat és nem fagy (flash 10.0 r15) -volt egy oldalam, ahol állandóan be vagyok jelentkezve, az is megmaradt bejelentkezett állapotban -a magyar nyelvet elfelejtette, de letöltöttem a nylevi fájlt: http://www.opera.com/download/lng/960/ouw960_hu.lng és újra megadtam neki az útvonalat. azóta az is ok. Igazából a flash-re és fagyásra leszek majd kíváncsi, mert eddig előfordult gond. Kíváncsi leszek, milyen lesz a végleges verzió. Nem szoktam általában ilyen állapotút felrakni a gépre, de most tesztelni akartam.
Nálam még mindig beteg lassú a Foxhoz képest.
Nekem van olyan, hogy több mint 120 lap van megnyitva 3-4 ablakban (Opera 9.63) és fut minden különösebb lassulás, gond nélkül, a Firefox nem hiszem, hogy tud ilyet. A processzorhasználat gyakorlatilag nulla, mert csináltam a panelra egy ikont 'killall operapluginwrapper' paranccsal és ha látom a rendszerfigyelőn, hogy nagyon felmegy a procihasználat, akkor lenyomom és visza is megy nullára. A reklámszervereket meg hostban illetve a jobb klikk -> tartalom blokkolása menüben le kell tiltani, mert azok flashelnek nagyon, bár a 10-es flash-sel szerintem sokat javult, egy Youtube videó 30%-ot fogyaszt a prociból, kettő meg 60%-ot(AMD 2600+ Barton, 1,92 GHz) de egyszerre úgyis csak egyet nézek.