brothera Firefox nem hiszem, hogy tud ilyet 120-at FF is siman viszi (normál lapok, mind különböző). Több is volt már megnyitva. Annyi a különbség, hogy FF alatt nem kell killall, meg minden reklámra külön kattintgatni és host fájlt szerkeszteni, hanem felraksz 2 kiterjesztést fél perc alatt, és a Flash- és a reklámkérdés meg is van oldva.

Attila"meg minden reklámra külön kattintgatni" Operánál sem kell..

Telepítettem én is az Opera 10-es változatát Ubuntu 8.10-re. Letöltöttem hozzá a hu_10_alpha nyelvi fájlt is. Be is tudom állítani a magyar nyelvet, de amikor bezárom és újraindítom az Operát, akkor újra csak az angol menü jön be. Tud-e valaki olyan megoldást, hogy a nyelvi beállítások megmaradjanak.

Ennyivel később: 24 nap

znandorSzerintem próbáld meg most...Alapból rajta van a magyar...

Üdv. A kérdésem az lenne, hogy tudnám az Operát alapértelmezett böngészővé tenni. Xubuntu Hardy vagyok. Igazából azt szeretném, ha Thunderbird-be vagy OpenOffice-ba rákattintok egy linkre akkor ne a Firefox nyissa meg, hanem az Opera. Amiket eddig végrehajtottam : - Beállításkezelő/Kedvenc alkalmazások Webböngésző - Opera kiválasztva. Hatása semmi. - terminál : sudo update-alternatives --config x-www-browser itt kiválasztottam az Operát, hiába. Volt ez is : sudo dpkg-reconfigure mozilla-thunderbird Köszi előre is a tanácsokat. Ja és a Firefoxot nem szívesen venném le, barátnőm azt szereti.

petya1980Feltettem az Operát, Rendszer - Beállítások - Alapértelmezett alkalmazások, és ott.

Én nagy opera felhasználó vagyok. az a baj hogy nagyon gyenge teljesítményt ad ubin :S 8.04 től már van telepítő csaomagos a hivatalos oldalukon. nekem tökéletesen megy, de az ő ü bugus be kell állítani. De sokkal gyengébben megy mint Windows XP alatt vagy bármely Micro Terméken.

NamelessWin-en nem próbáltam soha Operát. Mivel Xubuntuban, nehézkesnek éreztem a Firefoxot ezért keresgéltem más böngészőt. Próbáltam Seamonkeyt egész jó volt de nem az igazi. Epiphany remek lenne de jópárszor, ha több fül volt nyitva és egyet bezártam, bezárta az egész böngészőt. Ez elég zavaró volt. Aztán rájöttem, hogy ha leveszem a Firefox 3-at és felrakom a 2-est az sokkal fürgébb. Persze kellett hozzá, mondjuk a NoScript vagy az Adblock. Mivel barátnőm is sokat böngészik és ő nem egy nagy guru sokszor panaszkodott, hogy ez meg az az oldal "rosszul" működik,(ugye NoScript miatt). Vagy jött 1-2 haver és mutatni akarnak egy oldalt és ott szarakodok a NoScriptel. Operát próbáltam régebben 9.5* -eseket és a 9.60-ot. Többször teljesen fagyott flashaknél. De mióta feldobtam a 9.63-at remek minden, bár igaz memóriából néha megeszik 150 MB is de nem gáz van bőven hadd vigye. Ezért szeretném ezt az alapértelmezett dolgot megoldani.

DcNdrewKösz, de ha ilyen egyszerű lenne akkor nem kérnék segítséget elhiheted :) De mint írtam Xubuntu-m van és Xfce-en kicsit másképp van a beállítás. Ahogy írtam beállítottam a kedvenc alkalmazásoknál (Xfce-be ilyen van) a böngészőt Operára de nem segített. De azért kösz.

petya1980Ezt találtam google-ban: http://www.chrissearle.org/blog/technical/gnome_default_browser_under_xfce4 Gnome default browser - under xfce4 Mon, 2005-06-06 11:22 — chris Running xfce4 - and have no gnome control panel - but I needed to change the default browser. gconftool -g /desktop/gnome/url-handlers/http gconftool -g /desktop/gnome/url-handlers/https will tell you what is set - in my case "epiphany %s" I tend to use opera - so gconftool -s /desktop/gnome/url-handlers/http -t string 'opera -newpage %s' gconftool -s /desktop/gnome/url-handlers/https -t string 'opera -newpage %s' did the trick remélem jó

bartasziliKöszi, de nem jött be. Az első 2-nek ugye elvileg a Firefoxot kellett vna visszaadni, de nem. Semmit nem adott vissza. Megcsináltam a másik 2-öt is, most már frankón visszadja az első 2 a opera -newpage %s -t. Gép újra indít, biztos ami biztos, Openoffice megnyit linkre rá és nyílik a Firefox. Sajnos.

petya1980Nekem is megvan az xfce. A főmenüben, beállitásoknál (az van legfelül) van egy olyan, hogy "Beállitáskezelő", azon belül a "Kedvenc alkalmazások". Ott állitottam be az operát mint alapértelmezett webböngésző. Nálam megy. (Ubuntu 8.10, Xfce) Az ő és ű viszont nem megy nálam sem az operában.

X-PadavanNekem nincs karakterproblémám az operával. A nyelv beállításánál figyelni kell, mert nekem van HU, hu, és HU-hu végű magyar nyelv benne.

T_chrisIgen kikapcsoltam. X-Padavan Mint már írtam, már rég átállítottam a Beállításkezelőnél a Kedvenc Alkalmazásoknál, hogy az Opera legyen az alapértelmezett. Az esetleg lehet -e a gubanc oka, hogy fenn van Firefox 2 , Opera, Epiphay, és tegnap feltettm a Flock-ot is, már csak kíváncsiságból is, mivel tudtam, hogy annak az alapja is Firefox 2 (legalább is a régebbi verzióknak). No, a Flock egyből rá is kérdezett, hogy nem ő az alapértelmeztt és, hogy szeretném -e ha az lenne. Most a Flock nyitja meg a linkeket Thunderbirdból és OpenOffice-ből annak ellenére, mint már írtam az Opera van beállítva alapértelmezetnek.

petya1980A Flock-ot sosem használtam, nem ismerem. A Firefox 3 nekem is megvan de nem használom. Egyébként a Firefoxban valahol a beállitásoknál van egy olyan, hogy alapértelmezet legyen-e. Talán nálad kivan pipálva és ez felüldöntést hoz amikor egy linkre klikkelsz. (Beállitások/ Haladó/ Rendszer alapbeállitásai- ezek a Firefoxban, nem a rendszerben)

bartasziliNem biztos, mert már nincs ubuntum. De windowsba mikor baj van akkor így: Eszközök Beállítások Haladó Betütípusok. És ott kell valamilyen közép európait, de csak tipp nem tudtam kipróbálni mert megment az ubi.