Sziasztok! Réges rég volt egy olyan fórum téma amelyen az emberek beírhatták azt, ha találkoztak meglepő helyen Linux desktoppal. A honlap migrációját követően sajnos nem találom ezt, pedig jelentős felfedezésről kell beszámolnom: a műegyetemi könyvtár internet szobájában Debianra leltem, ez számomra nagyon pozitív, hiszen köznapi használatban a Műegyetem eddig elzárkózott a Linux használatától, ennek örömére felújítani szándékozom a pozitív feljelentés régi szép hagyományát, és íme életre hívtam ezt a fórumot. Remélem nem hal el! Sziasztok Peti Azóta megkerült a régi fórum is! http://ubuntu.hu/node/2230 Természetesen nem azt jelenti, hogy ezt fórumot el kell temetni, mindeki döntse hová akarja felvésni a felfedezését! :) Akár így akár úgy mindig pozitív látni ha terjed a desktop GNU/Linux.
Feljelentő II., avagy a régi mellett élhet az új is...
A Bp.-i Hunyadi Mátyás Gimnázium "net-termében" UHU futott XP-s témával 2005 előtt, azóta nem járok oda, sz'al nem követem a fejleményeket. sajnos a számtechteremben(ahol az oktatás zajlik, már nem linux van)
Budapesti Piarista Gimnáziumban is ubuntuk futnak.....
A pesti közgázon is van pár Open Solaris vékonykliens. Kb 6 darab és a lehető legjobban eldugva, de van :)
[törölve]
Eger - Eszterházy Károly Fősuli - földszinti aula - információs "állógépek", trackball-lal Valamilyen KDE-s cuccot futtat, mert a konqueror-t láttam fullscreen-be kicsapva - viszont a lényeges funkcióbillenytűk hiányában nem tudtam "mögé nézni" :]
Pécsett az egyik elektronikai gyártó cégnél a Siemens beültető gépek sorvezérlő PC-jén Suse fut.
A Microsoft tesztelő- és fejlesztő osztályán a gépeken Ubuntu és Kubuntu operációs rendszerek futnak..^^
A csillebérci tábor free internet elérésén,5 gépre raktam ubuntut.A cél az volt hogy olcsó legyen,és ne tudják felborogatni.
winetuAzért jelentik ki, hogy eladásra termett :D
Debrecen Vasmacska sörözőben 2db HP gépen ubuntu fut,asszem hardy.Akkora Mozilla ikon van az asztalon,mint egy 50Ft-os,de a kevésagyú vak gyerek nem bírta felfogni és meglátni,hogy azzal fog tudni internetezni.Mikor meglátta az asztalt,halálraváltan kérdezte:ezmiiii? Mondtuk neki hogy ez egy linux disztró és a neve az hogy ubuntu.Akövetkező kérdése az volt:ezzehogykenetezniiii? Megmutattuk neki. És tudta használni. Ja és a Sanyi cimborám is boldog felhasználója a kiwilinux 8.12-nek.Meg a Tomi is,igaz,ő még csak élőben nyomja.
lacirtaAkkor pontosítok: a földi halandók számára nem hozzáférhető sok helyütt Linux desktop. Gondolok itt a HSZK-ra, vegyészkari gép teremre, és még sorolhatnám. (Ott volt de hozzá nem értés miatt elsikkadt!) Természetesen fontos az XP is, hogy telepítve legyen mert a mérnöki szoftverek többsége nem fut Linux alatt. Ez komoly probléma, természetesen erről a Linux nem tehet, és jelenleg ez át nem léphető akadály a mérnökök számára a migráció során.
Békásmegyeri hév vonalán a kijelzőket kiszolgáló gépen is linux megy, Egyszer fél napig egy szép gnome desktop volt látható egy túlméretezett firefox ikonnal.
[törölve]
pewieKezdőoldal értelemszerűen a sulis főoldal :]
Spar pénztárgép pihenő állapotban kiírta: Powered by Linux...
Meglepődésemre, egyre több ismerősömnél látok (sajnos még mindig windowst), de ubuntus témával. Nem baj , én betöltöm a pap szerepét =)