Hi
a létező internet megosztás nevű témánál nincs új hozzászólás gomb, ezért nyitok újat...
Szóval nekem ez az egész téma magas, mint kacsának a ping-pong asztal. Egyszerűen az alapjaitól kezdve nem értem az egészet és nem tudom megosztani a netet.
1. gép: Ubuntu 9.04, a net hso0 porton jön, ez egy integrált 3G net kártya, megosztani az eth0-n szeretném.
2. gép: Ubuntu 8.10, ezen korábban adsl net volt, de az már nincs, január óta frissítve sem volt.
Ez a két gép van most összekötve cross-wired kábellel. Próbálkoztam már mindenféle leírásokkal, de mind azt feltételezi, hogy azért van valamennyi közöm a dologhoz, pedig nincs. Legutóbb a firestarterrel próbálkoztam, ha minden igaz, engedélyeznem kéne a dhcp-t a varázslóban a megosztás résznél, de nem engedi, szürke. Olvastam olyat, hogy ehhez kell lenni a gépen egy dhcp (vagy dhcpd?) csomagnak. Ilyet konkrétan nem találtam a synapticban. Telepítettem dhcp3-server nevűt, meg még egy hasonló nevűt, de akkor sem jó. Aztán ha ez meg lenne, akkor sem tudom, hogy hogyan tovább. Fogalmam sincs, mit kellene csinálnom a 2. gépen, de olyan szinten nincs, hogy mit melyik alkalmazásban kell beállítani. Légyszi, ha valaki végig tudna vezetni ezen az egészen, akkor segítsen! Köszönöm.