Sziasztok. Viszonylag kezdő linuxos vagyok, de már rendelkezem némi ismerettel. Tegnap telepítettem a laptopomra a kubuntu-t. Minden rendben is ment a grub is működik rendesen. De amikor azt mondom, hogy linux indít, akkor csak karakteres üzemben tudom használni. Nagy nehezen rájöttem, hogy nincs telepítve a kdm. Telepítettem de ezután sem kapok grafikus felületet. Ha valaki tudja mit csesztem el az pleas segítsen. Köszönettel.

Az a gond hogy eléggé kevés információt írtál le . Próbálkozz meg előszőr egy dpkg-reconfigure xserver-xorg -al

próbáld meg az /etc/X11/xorg.conf állományban a videovezérlőre vonatkozó drivert átírni vesa -ra. ha azzal megy, akkor lehet próbálkozni az integrált kártya driverével. ________________ Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.80GHz, 512 MB ram, 2.6.20-gentoo-r6

Ennyivel később: 4 hónap

az a gondom, hogy ubuntu alatt beállítottam a xorg.conf-t. megy minden, beryl, compiz-fusion. viszont a kubuntu ugyanazzal a beállítással nem indítja el a grafikus felületet. egy ati 9600xt kártyáról van szó. valakinek vmi ötlet? ha esetleg kell beillesztem a config fájlt.

gabenKubuntu úgy van fent, hogy ubuntu helyére telepítetted, vagy csak felraktad a kubuntu-desktop csomagot? Lehet kdm nincs beállítva rendesen: dpkg-reconfigure kdm. Nekem ilyen problémám még nem volt, ez a pararancs nemtudom hogy segít-e, mert még nem kellett kipróbálnom. Nekem kubuntu van eleve telepítve, régebben sikerült beállítani a 3d-s támogatást, felraktam a berylt, ami elég rövid ideig működött, 2. újraindítás után nem jött be a grafikus felület, xorg.conf fájlban nvidiát átírtam nv-re (gondolom ati kártyánál a videokártya szekcióban egyszerűen csak ati van), elinult 2d-s grafikus felület, aztán későbbiek során már csak úgy sikerült beüzemelni a 3d-s támogatást, hogy kubuntu mellé felraktam az ubuntu-desktop csomagot, korlátozott meghajtóknál pipa, alkalmaz, restart. Nekem kde és gnome ablakkezelő is van, ha van hely a gépeden, akkor nem baj ha fentvan mindkettő.

kopibagolysimán kubuntu van fent, de lehet, hogy megpróbálom még akkor azt, hogy ubuntura felteszem a kde desktopot. köszi.

Hali Cloud! Milyen notid van? Úgyértem milyen vga van benne: ati, nvidia, intel ? Lehet ezzel a paranccsal be lehet állítani a a kdm-et: dpkg-reconfigure kdm. Ha így sem jó: recovery módban a nano programmal meg kell nyitni a /etc/X11/xorg.conf fájlt videókártyád szekcióját módosítani kéne aszerint hogy milyen vga-d van (amit persze nem írtál le), lehet vesa -val működni fog. http://ubuntu.hu/forum/nvidia-driver-es-feher-kepernyo (ezt a linket azért illesztettem ide, hátha valamelyik későbbi kérdésedre a választ megtalálod itt)

kopibagolyna így most jó a kde, hogy az ubuntura tettem a kubuntu-desktop csomagot. köszi

Ennyivel később: egy év

Sziasztok. Feltelepitettem az ubuntut majd a KDE-s felületet is.Kubuntut használtam.Most csak a loginig jutok el ,ha ott beirom a jelszavamat akkor a kijelző elsötétül és újra a loginnál vagyok.Ha rossz passw adok meg akkor kiirja hogy incorrect.Mi lehet a megoldás? Köszönöm a segítséget előre is.

Ennyivel később: egy hónap

Üdv mindenkinek! Új vagyok Ubuntuban, de nem új linuxos. Az van, hogy úgy két hónapja telepítettem a 8.04-et és a tapasztalataim igen jók vele kapcsolatban. Mindent felismert, gond nélkül működött. Aztán meg frissítettem 8.10-re, és azóta a bejelentkező képernyőnél lefagy és nem megy tovább. Nálam is VIA a chipszet. Openchrome fent van, vesával próbálkoztam. Sehogysem megy. Megy vissza a 8.04.

Ennyivel később: 13 év