Ha már optimizmus, meg pesszimizmus, én egy érdekes vonalat követek már régóta.
Opti-pesszimizmus. A lényege: Ha úgyis minden sz*r, minek rágjam magam miatta? :D
Skullynak igaza van annyiban, hogy az átlagember le fogja tojni. Azt se tudja, mi az a Windows, és nem is érdekli, menjen a gép.
A kérdés nem az, hogy Ő hogy fog érdeklődni, hanem, hogy TE mit akarsz, és miért használod a szabad szoftvereket, és pl a Linuxot.
Ameddig ezzel nem vagy tisztában, addig szektásodásról és bálványimádásról beszélhetünk csak. Sok vallás is ilyen. "Te ne foglalkozz azzal, hogy milyen alapja van annak, amit mondunk, ne kételkedj benne, mert ezért büntetés jár."
Van egy I love Ubuntu topic, amiben mindenki leírja, hogy miért szereti az Ubuntut. Ezzel kell megismertetni az embereket. Ugyanis, ha vannak indokok, és látják, hogy kinek mi jön be és miért, esetleg miért nem, akkor már tud dönteni, de legalább a bogár el lett ültetve a fülben.
Én, ha csinálnék egy ilyet, nem csak azért csinálnám, hogy most mindenkit jól meghódítok.
Nekem az lenne a célom, és ezt hangsúlyoznám is, hogy azokat megtaláljuk, akiket ez érdekel, és új információkat adjak annak, akit érdekel. :D
Egy MLM cégnél voltam egy és egy negyed évig, és az ő esetükben csak az a baj, hogy a pénzszerzés lényeges. Csak azért léptem ki, mert nincs meg bennem a kereskedői vér, és nem tudom kipróbálás nélkül reklámozni a terméket, ahhoz meg pénz kell. Viszont a módszer nem rossz, mert logikus. Ha edényt akarsz venni, nem a bankárt keresed meg. Megkérdezed az ismerőseidet, vagy az interneten érdeklődsz, vagy megkérdezel egy járókelőt, hogy nem ismer-e valakit, aki agyagedényeket készít.
Egy ilyen rendezvénynek nem a hittérítés a célja, hanem az, hogy akit érdekel, aki segíteni tud a későbbiekben, vagy akármi, azt megtaláljuk.
Szerintem.
Persze ugyanígy lehet sikereket elérni kőkemény reklámmal is. Szórólapot mindeninek. Nekem ez viszont nem fekszik, mert erőszakos, de biztosan működik ez is.
Ami viszont ezer százalék, hogy nem az a kérdés, hogy hogyan csináljuk, hanem, hogy megcsináljuk-e egyáltalán? :D