Üdv mindenkinek! Elég sokat küzdöttem a huawei modemmel, de most már MINDIG működik! Nem kell indulásnál rajta lennie a modemnek, és 100% az indítái sikerek száma! Alkottam hozzá egy egyszerűen konfigolható iptables alapú tűzfalat is, mindezt egy kommander scriptbe némi extrával. A script félkész, a kézzel való adott port nyitása és zárása még nem működik. Próbáljátok ki! Letölthető innen: http://download.polyp-world.hu/huae220_firewall.tar.gz Telepítés: - Készíts a HOME könyvtáradban egy Firewall nevű mappát, és oda csomagold ki a tömörített fájlt. - Ha az etc/modules.conf-ba beleírkáltál ilyeneket "options usbserial vendor=0x12d1 product=0x1003 post-install usbcore modprobe usbserial" akkor töröld ki! - a pin kódot kapcsold ki, a wvdial tartalmát másold az etc/wvdial.conf tartalmának helyére - sudo apt-get install kommander - a "Internet_firewall.desktop"-fájlt másold a sajár könyvtárad Desktop mappájába Mostantól asztalról indítható értelemszerűen. A tűzfal konfigurációját a "firewall-cfg" állományban lőheted be, az OPEN_TCP_PORT és OPEN_UDP_PORT sorokban. Visszajelzéseket várok!

Ennyivel később: 4 nap

polypSzuevasz Polyp! Amit én leírtam és eredendően tőled származik az nálam hibátlanul müx és minden indítás hibátlan. Viszont nem értem mert a múltkor németben rákattintottam és láss csodát egy tök idegen hálózatra felmászott. Nem állítottam át semmit és a honos hálózat se volt elérhető. Tökéletes 7.04 és 7.10 alatt is. Hogyan tudom megállapítani hogy melyik hálózat érhető el? Hogyan tudok szándékosan idegen hálózatot igénybe venni? Van e valami lehetőség sms küldésre, a forgalmazott adatmennyiség mérésére? Tudom ne akarjak mindent egyszerre,nem is csak ha már itt vagy "kihasználva" a lehetőséget teszem fel a bennem felmerülő kérdéseket, mivel az eredeti dózeres progi ezeket tudja. Vagy Osztrák vagy német levlistán olvastam hogy a Vodafonnak van valami progija (béta) ami Linuxhoz van. Sajna nem találtam meg de a letöltőhely is meg volt adva hozzá. Köszi amit írtál ki fogom próbálni de sajna most nincs több időm és jelezni fogom tapasztalatomat még ha igaz a héten. Üdv GG

g.gergelyÜdv! Én is bújtam a fórumokat, onnan az eredeti ötlet, viszont mindig megvolt az a hiba, hogy vagy elindult vagy nem. Ez a he220 konstrukciós hibája, ugyanis a win és a linux is előbb ismerte fel mass storage-ként mint modemként. Innentől már nyűgös az indítása. Ez a megoldás annyiból jobb, hogy visszavonja a mass s. bejegyzést és modemként indítja el. Azért mászott fel idegen hálózatra, mert ez még mindig alapvetően egy olyan mobil, amibe a hangátviteli rész nincs benne, vagyis az automata hál választás működik. Van a vodafonhoz progi itt: https://forge.vodafonebetavine.net/frs/?group_id=12&release_id=14 Ugyanez az elv, amit én is összeraktam. Meg tud esemest küldeni, térerőt jelez ki. Működik, én egyszerűen nem akartam még egy progit telepíteni, nem kell nekem sms küldés, viszont kell tűzfal Csak ezért nem azt használom. A forgalom mérésére nálam a KTrafficAnalyzer vált be. Remélem tudtam segíteni...

polypHali! Van megint kb 10percem. Szeretném kihasználni és kérdezni. Én sokat vagyok határ közelben és lakni is úgy lakom hogy három ország sarkában, valamint az előfizetésem is több országra szól. Hogyan tudom a progit úgy beállítani hogy csak a hons hálózatra menjen fel vagy esetleg általam meghatározottra vagy fixen korlátozni arra az ötre amik között válogathat ? Nem szeretnék csak az internetre keresni. Igérem a hétvégén megnézem a tűzfalat és reagálok is ha nem haladja meg a képességemet.

Sziasztok! Nekem is ilyen modemem van annyi valtozassal, hogy PCMCIA CardBus-os. A lenyeg az, hogy talaltam egy szamomra tokeletes megoldast, hatha masnak is bejonne... 1, huzd ki az USB portbol a kartyat vagy tavolitsd el a PCMCIA foglalatbol kutyut 2, toltsd le a Vodafone Lunux Driveret ehez a kartyahoz: vodafone-mobile-connect-card-driver-for-linux_1.99.7_all.deb 3, telepitsd fel es utana inditsd el, ugy , hogy a kartya ne legyen bedugva! 4, dugd vissza a kartyat es latni fogod, hogy felismeri az eszkozt(tobb gyarto kartyajat is tamogatja-ertelszeruen kivalasztod a neked megfelelot) 5, beallitod a szolgaltatodtol kapot adatokra 6, betarcsazol es megy minden! nalam csak akkor csinal gondot, mikor elinditom a progit de a kartya bedugva maradt a PCMCIA foglalatban. Remelem masnak is ezzel a megoldassal es keves raforditassal hibatlan lesz. By_solaris01

solaris01Köszi meg fogom nézni. Jó lenne viszont Polypnak segíteni a tűzfallal kapcsolatban, de én még mindíg nem vagyok otthon. Üdv GG

Ennyivel később: 6 nap

polypSzevasztok! Még nem volt időm kipróbálni a tűzfalat de találtam ezt lehet hogy ez egy jó dolog lesz. http://hup.hu/node/47676

Ennyivel később: 21 nap

solaris01Sziasztok! Korábban Suse-t használtam és ott működött minden gond nélkül. Most raktam fel az Ubuntut. És szeretnék ennél maradni. Viszont nem műkszik ez az eszköz. Végigolvastam ezt a topicot és úgy látom, hogy nekem csak két eszköz látszik a /dev/ttyUSB0 és 1. Feltelepítettem a vodafone-mobile-connect-card-driver-for-linux_1.99.7_all.deb csomagot. Fel is ismeri az eszközt. (Huawei E220) viszont nem tudom, hogy hogyan kéne beállítani. Mert csatlakozáskor hibát ír ki. A segítségeteket kérném, hogy működjön a kütyü! Előre is köszönöm!

Üdv! Én is használtam ezt a kütyüt Ubuntu alatt, azonban amióta Kubuntut használom, nem tudom beállítani. Én a http://www.webmuhely.hu/3g/ helyen található leírás alapján, gnome-ppp-t használtam. Kubuntu alatt a kppp-t viszont nem tudom beállítani, túl sok a paraméter amit nem tudok mit jelent és szerintem emiatt nem indul. Ha valaki ismeri, megköszönném a leírást.

egocskaHali! Nekem ubuntu után került a kubuntu a gépemre és mind a kettő alatt indul.

viragkHali! Nekem több gépen müx a dolog. Nem cináltam semmi különöset csak innen kijelöltem a korábban általam leírtakat és bemásoltam a megfelelő helyre. Azért írom le újra hátha segít. Tehát: Az /etc/modules fájl végére írd a következő két sort (root jog kell hozzá): options usbserial vendor=0x12d1 product=0x1003 post-install usbcore modprobe usbserial Ami fontos és én hibáztam és ez az oka annak hogy újra leírom pontosan azért mer sokat rágódtam rajta mire rájöttem. A következőbe belemászol és előbb kitörlöd a tartalmát majd csak ezekután másolod be többit. /etc/wvdial.conf-ba: [Dialer Defaults] Phone = *99# Username=vodafone Password=vodafone Stupid Mode=1 Dial Command=ATDT [Dialer huawei_e220] Modem=/dev/ttyUSB0 Baud=460800 Init2=ATZ Init3=ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 ISDN=0 Modem Type=Analog Modem Elindítása terminálban: Ahogy a /etc/wvdial.conf-ban a [Dialer xxxxx] szekcioban nevezted. Nalam ez huawei_e220, tehat wvdial huawei_e220 Leállítása: ctrl+c __A [Dialer xxxxx] ne felejtsd el helyesen megírni mert fontos hogy hogyan szólítod meg. Természetesem a szolgáltató értelemszerüen. Én készítettem egy indító ikont amivel indítom a csatlakozást megfelelő jogokkal. A leállítással nem törődök mert azt elintézi az Ubi mikor kikapcsolom a gépet. A gép indításakor legyen az eszköz bedugva mivel utána már nem fogja kezelni. Meg kívánom jegyezni hogy én 7.04-en és 7.10en használom a leítrottak alapján és gond nélkül müx. Bocs ha nagyon szájbarágósra sikeredett de minden részlet fontos

g.gergelySzia! És köszönöm a segítséget. A /etc/wvdial.conf-ot hasonlóan írtam meg, csak más telefonszámot használok. Az pedig a *99***16# Ezt a telefonszámot egy másik fórumon találtam és rögtön bejött. Eddig próbálkoztam a *99# -al és a *99***1# -al, de egyik sem működött, mindig 16-os hibakóddal tért vissza. A lényeg, hogy ez most már működik és köszönöm a segítséget. Viszont a VMC (vodafone mobile connect ...) még nem működik. De azért nem akarok telhetetlen lenni. :)

Udv mindenkinek, Kb masfel oraja talaltam ra erre az oldalra es komolyan mondom mindent ugy probaltam csinalni ahogy az itt le volt irva, vagyis: """Hali! Nekem több gépen müx a dolog. Nem cináltam semmi különöset csak innen kijelöltem a korábban általam leírtakat és bemásoltam a megfelelő helyre. Azért írom le újra hátha segít. Tehát: Az /etc/modules fájl végére írd a következő két sort (root jog kell hozzá): options usbserial vendor=0x12d1 product=0x1003 post-install usbcore modprobe usbserial Ami fontos és én hibáztam és ez az oka annak hogy újra leírom pontosan azért mer sokat rágódtam rajta mire rájöttem. A következőbe belemászol és előbb kitörlöd a tartalmát majd csak ezekután másolod be többit. /etc/wvdial.conf-ba: [Dialer Defaults] Phone = *99# Username=vodafone Password=vodafone Stupid Mode=1 Dial Command=ATDT [Dialer huawei_e220] Modem=/dev/ttyUSB0 Baud=460800 Init2=ATZ Init3=ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 ISDN=0 Modem Type=Analog Modem Elindítása terminálban: Ahogy a /etc/wvdial.conf-ban a [Dialer xxxxx] szekcioban nevezted. Nalam ez huawei_e220, tehat wvdial huawei_e220 Leállítása: ctrl+c""" A bajaim: 1. En wubit hasznalok, de egyreszt a paracsmenube beenged, elkeri az ID-t, meg a pw-ot, utana beirom a ket sort, hogy /etc/modules options........usbserial erre azt valaszolja hogy "permission denied" 2. A config file-nak a tartalmat is probaltam atirni, de nem engedte, es save as-zel sem engedte felulirni a regit. Kerdes: a fenti ketto megoldodik, ha allandositom a wubit? ez vmi lubi lesz talan.... 3. Feltelepitettem raadasul egy programot (avant window manager) es rohadtul lelassult a gepem az openoffice nem is megy. Hogy a turoba szedem le azt a programot a geprol? Mindenfajta segitseget szivesen fogadok, koszi K

Ennyivel később: 25 nap

viragkTalán ez a megoldás is érdekelhet valakit. http://www.dancsokzoltan.com/index.php?op=full&q=117

Nem tudom, mi a bánatot kerestek: az umtsmon simán megy; opensuse 10.3 rpm fájlban van az aktuális, amiből alien csinál deb csomagot és csak rá kell kattintani és kész.

Ennyivel később: 20 nap

borivoHa készen lesz légyszi oszd meg velünk is. De van valaki akinél van egy félig kész csomag és azt írja hogy örülne neki ha mások is fejlesztenék. Igaz jó lenne ha lenne és ha lehetne választani a szolgáltatók között is netán ha az ember külföldön akarja használni. http://www.dancsokzoltan.com/ Üdv GG

Ennyivel később: 7 nap

Hali! Én is használom ezt a vodafone-os tüneményt, mivel ahol lakom, más netezési lehetőségem nincs. Az ubuntuval kb. egy hete ismerkedem és hála a nagyszerű leírásoknak, már a modemet is sikerült beállítani. A kérdéseim: 1. Lehetséges, hogy ubi alatt lassabb a net, mint vindóz alatt? 2. A leírásokban szereplő "Baud=460800" résznek lehet köze ahhoz, hogy kb 40-50 kával megy csak a vinfosos 170180 ká helyett? Minden guru segítségét örömmel fogadom! Előre is köcce!

Ennyivel később: 9 nap

Sziasztok! Néhány nappal ezelőtt Kubuntura sikerült a Huawei e220-asomat az itt szereplő leírások alapján felrakni, de most Ubuntura (7.10) sehogy sem megy föl. Elöljáróban: pin kód kérését kikapcsoltam, a net pannonos, xp alatt minden további nélkül működik. Segítsetek! Ezt írta ki a Terminál a wvdial parancsra: WvDial<*1>: WvDial: Internet dialer version 1.56 WvModem<*1>: Cannot get information for serial port. WvDial<*1>: Initializing modem. WvDial<*1>: Sending: ATZ WvDial Modem<*1>: ATZ WvDial Modem<*1>: OK WvDial<*1>: Sending: ATZ WvDial Modem<*1>: ATZ WvDial Modem<*1>: OK WvDial<*1>: Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 WvDial Modem<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 WvDial Modem<*1>: OK WvDial<*1>: Modem initialized. WvDial<*1>: Sending: ATDT*99# WvDial<*1>: Waiting for carrier. WvDial Modem<*1>: ATDT*99# WvDial Modem<*1>: CONNECT WvDial<*1>: Carrier detected. Starting PPP immediately. WvDial: Starting pppd at Wed Feb 27 14:51:58 2008 WvDial: Warning: Could not modify /etc/ppp/pap-secrets: Permission denied WvDial: --> PAP (Password Authentication Protocol) may be flaky. WvDial: Warning: Could not modify /etc/ppp/chap-secrets: Permission denied WvDial: --> CHAP (Challenge Handshake) may be flaky. WvDial: Pid of pppd: 6096 WvDial<*1>: Using interface ppp0 WvDial<*1>: pppd: 蝝6][08] 蝝6][08]��[06][08] WvDial<*1>: pppd: 蝝6][08] 蝝6][08]��[06][08] WvDial<*1>: pppd: 蝝6][08] 蝝6][08]��[06][08] WvDial<*1>: pppd: 蝝6][08] 蝝6][08]��[06][08] Továbbá, amikor sudo su - paranccsal root-ra átmentem, akkor ezeket az erroros sorokat már nem írta ki, (WvDial: Warning: Could not modify /etc/ppp/pap-secrets: Permission denied WvDial: --> PAP (Password Authentication Protocol) may be flaky. WvDial: Warning: Could not modify /etc/ppp/chap-secrets: Permission denied WvDial: --> CHAP (Challenge Handshake) may be flaky.) de azt igen, hogy a /var/log/messages-t (ha jól emlékszem ez volt a neve) nézzem meg. Megnéztem! Abszolút kezdő vagyok, és nem sok mindent értettem belőle. Köszi a segítséget előre is!

Sikerült beállítani, úgyhogy a kérésemet vegyétek semmisnek! :))))

Ennyivel később: 2 hónap

Hogy sikerült megoldani a problémát? Nálam most csinálja ezt :/