Mit jelent az hogy nem akar elindulni? Ir ki valamit? probald meg terminalbol inditani, ahol a program van igy: wine [program_neve] es nezd meg mit ir ki.

A wine oldalán részletesen le van írva a telepítés: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=1485

lacirtasanyi@sanyi-desktop:~$ wine watchtower librari wine: could not load L"C:\\windows\\system32\\watchtower.exe": Module not found ezt írja ki, nem tudom mit akar:(

Pedig platinum kategóriába sorolják: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=10133 itt van telepítő leírás is. szerk: toga gyorsabb volt.

alapból nem látja ezt az alkönyvtárat. ez a baj. meg kell adnod az elérési utat pontosan. készíts egy indítóikont az asztalodon és pontosan tallózd ki az indítandó filet. valahol itt lesz: "/home/neved/.wine/drive_c/Program Files/könyvtár/programod.exe"

Köszi a segítséget, de nem tudok angolul, valaki leírná nekem magyarul, szép szájbarágósan, hogyan is csináljam meg, hogy menjen??? előre is köszönöm

sanyimanoangolul? Ubuntud nem magyar véletlen? egyébként asztalon jobb klikk, Inditóikon létrehozása. nevet adsz neki kikeresed a fent említett helyen az indítandó .exe-t mented.

sanyimanoA wine már telepítve van. Ha úgy érzed, mindenféle próbálkozásaiddal nagyon összekavartad már a wine-t, egyszerűen töröld a .wine mappát a saját mappádból. Rejtett, nautilusban nyomj egy ctrl+h-t hogy lásd. Így tiszta lappal indítasz. Első lépés: jobb klikk erre a linkre, majd "hivatkozás mentése más néven", elmented az aszatalra, winetricks-néven: http://kegel.com/wine/winetricks Második lépés: Indítasz egy terminált.(Alkalmazások->Kellékek->Termiál) Írd: cd Asztal sh ./winetricks A felugró ablakban pipáld ki a corefonts-ot, és ok. Várd meg amíg végez. A Terminálablakban látod, mit dolgozik. Ugyanitt érdemes lehet még a Direcx9-et és az ffdshow-t is feldobni. Más egyebet csak akkor, ha konkrétan kell. Harmadik lépés: Berakod a Watchtower Lybrary telepítőcd-jét, és a rajta levő setup.exe-t wine-vel futtatod. pl úgy hogy -jobb gombbal rákattintasz, és "Megnyitás ezzel: Wine Windows Program Loader" vagy - terminálba: wine /cdrom/setup.exe Feltelepül. Az asztalon létrehoz ikonokat .lnk kiterjesztéssel, de azok nem jók, akár törölheted is. A program indítóját az Alkalmazások->Wine->Programs -menüben fogod megtalálni. Elvileg ennyi.

gabroKöszi a segítséget, felraktam mindent ahogy tanácsoltátok, fel is megy szépen, de nem indítja el a programot továbbra sem:( Nem ír ki semmit, csak nem indul.

• zlt válaszolt erre.

zltbash: cd/home/sanyi/.wine/drive_c/Program: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár sanyi@sanyi-desktop:~$ na szerintetek ilyenkor mi van? Erre varrjatok gombot.

sanyimano:D Csináld inkább úgy, hogy áthúzod az exe-t fájlkezelőből a terminálba. Ilyenkor ő kiegészíti az elérési utat és neked már csak be kell írni elé, hogy wine.

sanyimanoaz elérési útban található szóköz karaktereket így szokás beírni: cd /home/sanyi/.wine/drive_c/Program\ Files/ Tehát a \ karakterrel levéded a szóközt.

sanyi@sanyi-desktop:~$ '/home/sanyi/.local/share/applications/wine/Programs/Watchtower Library 2007/Watchtower Library 2007 - Magyar.desktop'ez az elérési út, de sehol nincs exe fájl mert már fent van a program, én feladom:(

sanyimanoHm nem tudom, hogy miért .local/share-ben keresed, mert normál esetben sanyi/.wine/drive_c/program files.... könyvtárban kellene lennie. És ne add fel, mert igazából olyan könnyű, hogy a homlokodra fogsz csapni, mikor sikerülni fog. Csak elsőre fura.:D

sanyimanoÉn nem tudom, te mit rontasz el, most direkt csak ezért "beszereztem" ;) kb. tíz másodperc alatt települ, és aztán hiba nélkül fut. Igaz, ez a 2008-as, angol verzió, de tényleg sima ügy. ha linket kérek az indítóikonról az asztalra, ez a parancsa: env WINEPREFIX="/home/gabor/.wine" wine "C:\Program Files\Watchtower\Watchtower Library 2008\E\WTLibrary.exe" Most már csak azt kellene kitalálnom, hogy szedem le. never mind! ez is megvan. Végső megoldásként én leszedném a wine-t, törölném a saját mappa/.wine-mappát, dobnék egy sudo apt-get autoclean, -apt-get autoremove-t. Aztán a hozzáadás eltávolításnál telepíteném a wine-t, (azt írják töltsük le a legújabb verziót, de ami a Jauntin repóból települ, az az 1.01-es, ami a winehq szerint a legújabb stabil verzió, szóval ennyi), feltenném a winetricks-el a corefonts-ot. És install a már leírtak alapján.

én is kipróbáltam, azonnal, gond nélkül fut. rossz helyen keresed az indítandó filet... fent menü: Helyek Saját mappa .wine könyvtár itt kapirgálj... ott KELL lennie.