travis1880vagy cd "/home/sanyi/.wine/drive_c/Program Files/"
Nem megy wine alatt egy program
sanyi@sanyi-desktop:~$ '/home/sanyi/.local/share/applications/wine/Programs/Watchtower Library 2007/Watchtower Library 2007 - Magyar.desktop'ez az elérési út, de sehol nincs exe fájl mert már fent van a program, én feladom:(
sanyimanoÉn nem tudom, te mit rontasz el, most direkt csak ezért "beszereztem" ;) kb. tíz másodperc alatt települ, és aztán hiba nélkül fut. Igaz, ez a 2008-as, angol verzió, de tényleg sima ügy. ha linket kérek az indítóikonról az asztalra, ez a parancsa: env WINEPREFIX="/home/gabor/.wine" wine "C:\Program Files\Watchtower\Watchtower Library 2008\E\WTLibrary.exe" Most már csak azt kellene kitalálnom, hogy szedem le. never mind! ez is megvan. Végső megoldásként én leszedném a wine-t, törölném a saját mappa/.wine-mappát, dobnék egy sudo apt-get autoclean, -apt-get autoremove-t. Aztán a hozzáadás eltávolításnál telepíteném a wine-t, (azt írják töltsük le a legújabb verziót, de ami a Jauntin repóból települ, az az 1.01-es, ami a winehq szerint a legújabb stabil verzió, szóval ennyi), feltenném a winetricks-el a corefonts-ot. És install a már leírtak alapján.
én is kipróbáltam, azonnal, gond nélkül fut. rossz helyen keresed az indítandó filet... fent menü: Helyek Saját mappa .wine könyvtár itt kapirgálj... ott KELL lennie.
ferencnagyOtt kellene lennie .wine könyvtárnak, de saját könyvtárban nyoma SINCS ez lehetséges, vagy csak én vagyok szerencsétlen, és nem találom?
togasanyi@sanyi-desktop:~$ locate /*.exe /home/sanyi/.local/share/Trash/files/wine-1.0.1/dlls/ntoskrnl.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/Program Files/Internet Explorer/iexplore.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/Program Files/Watchtower/Watchtower Library 2007/SystemInfo.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/Program Files/Watchtower/Watchtower Library 2007/WTFavLauncher.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/Program Files/Watchtower/Watchtower Library 2007/H/uninst.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/Program Files/Watchtower/Watchtower Library 2007/H/wtlibrary.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/Program Files/ffdshow/makeAVIS.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/Program Files/ffdshow/unins000.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/explorer.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/hh.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/notepad.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/regedit.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/winhelp.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/winhlp32.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/RegisteredPackages/{44BBA855-CC51-11CF-AAFA-00AA00B6015C}/dplaysvr.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/RegisteredPackages/{44BBA855-CC51-11CF-AAFA-00AA00B6015C}/dpnsvr.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/RegisteredPackages/{44BBA855-CC51-11CF-AAFA-00AA00B6015C}/dpvsetup.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/RegisteredPackages/{44BBA855-CC51-11CF-AAFA-00AA00B6015C}/dxdiag.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/RegisteredPackages/{44BBA855-CC51-11CF-AAFA-00AA00B6015C}/dxdllreg.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/command/start.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/gecko/0.9.1/wine_gecko/js.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/gecko/0.9.1/wine_gecko/xpcshell.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/gecko/0.9.1/wine_gecko/xpidl.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/gecko/0.9.1/wine_gecko/xpt_dump.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/gecko/0.9.1/wine_gecko/xpt_link.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/cmd.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/control.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/ddhelp.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/dosx.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/dplaysvr.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/dpnsvr.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/dpvsetup.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/dxdiag.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/dxdllreg.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/msiexec.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/notepad.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/ntoskrnl.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/progman.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/reg.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/regsvr32.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/rundll32.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/winebrowser.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/winhlp32.exe /home/sanyi/.wine/drive_c/windows/system32/winver.exe /home/sanyi/.winetrickscache/arial32.exe /home/sanyi/.winetrickscache/arialb32.exe /home/sanyi/.winetrickscache/comic32.exe /home/sanyi/.winetrickscache/courie32.exe /home/sanyi/.winetrickscache/directx_mar2009_redist.exe /home/sanyi/.winetrickscache/ffdshow_beta5_rev2033_20080705_clsid.exe /home/sanyi/.winetrickscache/georgi32.exe /home/sanyi/.winetrickscache/impact32.exe /home/sanyi/.winetrickscache/times32.exe /home/sanyi/.winetrickscache/trebuc32.exe /home/sanyi/.winetrickscache/verdan32.exe /home/sanyi/.winetrickscache/webdin32.exe /usr/lib/f-spot/f-spot.exe /usr/lib/gtk-sharp-2.0/gconfsharp-schemagen.exe /usr/lib/mono/2.0/gacutil.exe /usr/lib/mono/gac/mono-service/1.0.5000.0__0738eb9f132ed756/mono-service.exe /usr/lib/mono/gac/mono-service/2.0.0.0__0738eb9f132ed756/mono-service.exe /usr/lib/mono/mono-addins/mautil.exe /usr/lib/python2.5/distutils/command/wininst-6.exe /usr/lib/python2.5/distutils/command/wininst-7.1.exe /usr/lib/tomboy/Tomboy.exe /usr/share/mono/MonoGetAssemblyName.exe sanyi@sanyi-desktop:~$ na ezt adta ki a keresés, fogalmam sincs mit csináljak
sanyimanoha nautilusban nézed akkor engedélyezned kell a rejtett mappák megjelenítését (Ctrl+H)
togasanyi@sanyi-desktop:~$ wine /home/sanyi/.wine/drive_c/Program Files/Watchtower/Watchtower Library 2007/H/wtlibrary.exe wine: cannot find '/home/sanyi/.wine/drive_c/Program' sanyi@sanyi-desktop:~$ szerinted????
travis1880Engedélyeztem, köszi, mindig tanul az ember, már látom a .wine könyvtáram, de a lényeg nem változik:(
sanyimanote elolvasod egyáltalán a hibaüzenetet amit kapsz vagy a hozzászólásokat? Így indítsd: wine /home/sanyi/.wine/drive_c/Program\ Files/Watchtower/Watchtower\ Library\ 2007/H/wtlibrary.exe Vagy cd /home/sanyi/.wine/drive_c/Program\ Files/Watchtower/Watchtower\ Library\ 2007/H wine ./wtlibrary.exe Elmondtuk már többen is, hogy a space karakter miatt az elérési útvonalat így látja: '/home/sanyi/.wine/drive_c/Program' Ezért le kell védeni a space karaktert. Nagyon szívesen segítünk neked, de az nem fog menni, hogy minden próbálkozásod hibaüzenetét csak beposztolod ide és mi majd megoldjuk helyetted. Tessék gondolkodni és elolvasni a hibaüzeneteket illetve a hozzászólásokat, amiket kapsz! szerk.: Watchtower Library könyvtár space karakterének levédése lemaradt, most pótoltam, sry.
sanyimanoHa nem tudod pontosan a konyvtar nevet beirni, akkor kezdd el irni igy pl. cd /home/sa itt nyomj egy TAB-ot ekkor kiegesziti azzal a konyvtarnevvel ami igy kezdodik. Ezutani ird tovabb (minden konyvtarnevbol eleg csak az elso 1-2 betut beirni, majd TAB. Ha nem azt irja ki ami neked kell, akkor tovabb nyomogatod a TAB-ot amig az nem jon ki ami neked kell. Ha beleptel a megfelelo konyvtarba akkor: wine [program_neve]
travis1880Elnézést ha kicsit szerencsétlenkedek, ígérem többé nem teszem.. amúgy olvasni, meg próbálkozni tudok, de ha valami nem megy kérdezni szoktam. Sajna az exe fáljt ezzel a parancssal se találja köszi a segítséget mindenkinek. Kb. itt feladom, már nem is érdekel:( De az ubi azért marad:)
sanyimanonem az a baj, hogy nem megy valami. Azért van a közösség, hogy segítsük egymást. Baj akkor van, ha a segítségkérő nem gondolja végig, hogy mit jelent a hibaüzenet amit kapott, csak beírja ide fórumra, hogy "nem megy" és "itt a hibaüzenet: ...", aztán várja, hogy valaki leírja neki a pontos megoldást. HUP-on legtöbb esetben csak megadják a segítségkérőnek, hogy merre induljon el és onnantól kezdve gondolkodjon, hogy mit hogyan, vagy google-zzon egy kicsit. Ez azért hasznos, mert a segítségkérő rá van utalva arra, hogy egy kicsit megerőltesse az agyát és így sokkal többet tanul mire megtalálja a megoldást, mint úgy, hogy megkap egy teljes megoldást, amit csak "le kell másolnia". Szóval egy szónak is száz a vége: gondolkodni, gondolkodni, gondolkodni, aztán ha nem jössz rá a megoldásra akkor még egy kicsit gondolkodni, keresgélni és csak utána kérdezni :)
travis1880Már legalább 4 napja ezzel szenvedek, de a kész megoldással se lettem előrébb, biztos én vagyok a béna, de nem érdekes, megleszek nélküle, és köszönöm mégegyszer mindenkinek aki segített:)
Elnézést kérek mindenkitől, valószínűleg valami összeakadt a gépemben, mert a rendszer újratelepítése után tényleg 5 perc alatt gond nélkül felment a cd:)
Nekem a total video converterrrel gyűlt meg a bajom,mióta linuxot használok(kb1 éve). Ezen hozzászólásokat olvasva nekifutottam megint,hátha összejön. Beírtam ezt a parancsot: /home/lajos/.wine/drive_c/Program\ Files/Total\ Video\ Converter/tvc.exe és ezt kapom. Csináltam neki indítóikont,megadva a pontos útvonalat,nem megy.Próbáltam úgy hogy a wine-ban kerestem elő az indítóikont és ott indítom,nem megy.Ha a terminalban úgy adom ki a parancsot,hogy a szóközök elé nem írok \-t jelet,akkor meg ez jön: bash: /home/lajos/.wine/drive_c/Program: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár Már indítottam fórumtémát ezzel kapcsolatban,próbáltam fenntartani,de a kutya nem foglalkozott vele. Szóval én is kérek segítséget! Esetleg ha valaki tud olyan konverter programot,amivel tudok hangot vágni,az szóljon!