Ismét én vagyok, szervusztok!
A gondom következő:
Adott a topic címében szereplő router továbbra is. Az internet a digitől van, startnet.
Mostanában azt tapasztaltam, hogy véletlenszerűen hirtelen megszakad az internet kapcsolat. Volt, hogy bekapcsoltam a gépeket (2db), és nem volt kapcsolat, volt hogy munkamenet közben szűnt meg a kapcsolat, volt, hogy naponta többször is, volt, hogy napokig semmi szakadozás nem fordult lő, mindez teljesen véletlenszerűen.
Ilyenkor nem igazán segített az újraindítás, le kellett állítani a számítógépeket, a routert ki kellett húzni a konnektorból, majd néhány perc múlva bedugni, újraindítani a számítógépeket, és volt kapcsolat.
Gondoltam egyet, a bejövő internetkábelt kihúztam a routerből, bedugtam az én gépembe, létrehoztam a kellő dsl kapcsolatot, jelenleg így használja a család, nincs is semmi gond az internet kapcsolattal, stabilan megy mindig, ez alapján kizárnám azt, hogy az internet szolgáltatás akadozik a szolgáltató részéről.
Leírná valaki, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy újra a routerről kapják a számítógépek az internetet, és megszűnjön ez az ezerszer elátkozott szakadozás?
Nem újra konfigolásra gondoltam, mert a beállított felhasználónév-jelszó páros rendben van, csak valami beállítási módosításra volna szükség, ami nekem nem megy.
Annak idején amikor beállítottam a kapcsolatot a routerben, az első újraindítás után létrehoztam egy automatikus kapcsolatot, az működött is rendesen, majd jött egy ismerősöm valami port forwarding beállítás létrehozni, amiről lövésem sincs, hogy mi lehet. Ezután is működött rendesen az internet kapcsolat, ezt a szakadozást kb 2-3 hónapja tapasztalom.
Szóval kérek mindenkit, hogy aki tud, az segítsen!
Köszönöm!