CrystalAz lehet. Viszont az elvben nem a moderátor dolga.
Nem azt mondom ezzel, hogy ne segítsünk, mert az baromság lenne. csak azt mondom hogy nem lehet a moderátor feladata technikál supportosat játszani. Tehát ha segítesz akkor azt mint user tedd, ehhez nem kell moderátorrá válni.
No meg azt se felejtsük el, hogy nem minden esetben jó moderátor aki linux guru, és ez fordítva is igaz... Persze egy nem általános fórumon mindenképpen előny a téma alaposabb ismerete.
És ennyi. Pár helyen már voltam (egy helyen jelenleg is vagyok) moderátor és így azt tudom mondani, hogy a moderátor feladata a moderálás.
Melyek a moderátor feladatai?
Szerintem:
Elsősorban: A fórum szabályzatot pontosan betartatni kivétel nélkül.
Ezen kívül: A témák, hozzászólások felügyelete: összevonás, áthelyezés, törlés stb.
Viszont tapasztalataim szerint sokan csak akkor tudják meg hogy mire vállalkoznak amikor a nevük mellé kerül a jel. Sokan elfelejtik jelentkezés előtt, hogy nemcsak pozitív "népszerűséget" kaphatnak hanem negatívat is... Ha valakit moderálni kell az nem mindig hiszi el hogy ez szükséges, és a szabályokat be kell tartani. Pár esetben jogtalannak is érzik, és máris szerzett az op egy tagot az anti fan clubjába...