zsolt94Nem akarok hülyeséget mondani, de azt hiszem, hogy az egyik ok konkrétan az, hogy ez egy közösségi oldal, tehát nem elsődlegesen fórum. Volt róla szó, hogy pl a phpBB-t be tudják tenni Drupal alá, de nem emlékszem, hogy mi volt az ok, amiért nem került be. Az biztos, hogy a lapot készítők is elég kevesen vannak, és emellett még dolgoznak is.
A weboldal hibái, átdolgozási javaslatok
maat"Természetesen nyugodtan szívathatod magadat azzal, hogy 10 hozzászólásonként új oldalt töltesz be" Mindig vannak szélsőségek... Miért nem minden hozzászólás külön oldal? Szerintem egy 100 vagy 50 hozzászólás/oldal sokkal kényelmesebb, de én még itt nem találkoztam oldaltöréssel... "Az eddigiekben bevált a témák mély felbontása, és ez áll a fórum céljához (közösségi támogatás) legközelebb." Persze ha a kérdés-válasz rendszer a cél, akkor ez jó :-) De akkor annál jobban kellene a témákból való cikk készítés... Vagy ha nincs ember rá akkor legalább a lehetősége. "A jelenlegi néhány kategóriába sem sikerül a témaindítók nagyjából felének besorolnia a témáját" Akkor valakinek a dolga lenne ezeket bekategorizálni... Tudom, nincs ember, nincs áthelyezés... de akkor is érdemes lenne.
atyaRészben... De a jó kereső annak is ad találatokat aki nem tudja pontosan mit keres... Igen, a semminél jobb ez a kereső, de van még mit rajta javítani. Erről részben nem is a kereső tehet, hanem hogy egyszerűen nincs olyan oldal ahová az információk össze vannak gyűjtve. Így csak a morzsákat tudja adni, amiből össze lehet rakni ugyan a megoldást, de nehéz, és problémás. Az emberek nagy része ezért nyit inkább egy új témát... "Esetleg arról van szó, hogy lemaradt, és azt gondolja, még mindig a régi kereső van" Ciki, de ez is igaz... Csak most hogy újra próbálgattam a keresőt jöttem rá hogy ez már bizony jobb. Sokkal.
maatPersze hogy láttam. "Az alábbi oldalon az Ubuntu dokumentációs csapat által karbantartott hivatalos dokumentáció magyar fordítását olvashatja." Ez bizony szép és jó, de valamiért ezek között találom meg a legritkábban a megoldást. Vagyis: bővíteni növelni... (Off: lassan kezd nagyon ciki lenni (nekem) hogy a fél staffal megyek szembe...)
Összefoglalva: Valóban nem igaz ilyen élesen amit leírtam, de mindegyik irányban van még bőven mit fejleszteni. Bár mindegyikre van valamilyen (jó vagy kevésbé jó) megoldás. Nem szeretnék tovább vitázni, mert részben nincs igazam, részben pedig felesleges. Ez az 5 pont inkább legyen iránymutató a fejlesztőknek, nem pedig vitatéma hogy kell-e fejleszteni.
zsolt94Azért én nagyon szívesen látnék egy ilyen bejegyzést tőled (egyébként elég ritka jelenség lenne): "Belátom, hogy úgy fogalmaztam meg a kritikámat, hogy nem is néztem meg eléggé, milyen lehetőségeket biztosít az oldal. A kritikáim nagyobb része nem jogos. Bocsi." De ha nem teszed, azt is megszoktuk már. Sajnos.
toros"Ha bővíteni akarod, akkor szépen csatlakozz a hivatalos dokumentációs teamhez, és magyarázd el nekik, hogyan kellene csinálják: https://launchpad.net/~ubuntu-doc" Ennyire azért nem tudok, se angolul, se dokumentálni "Alternatívaként azt javaslom, hogy segíts a magyar nyelvű közösségi dokumentáció dokumentáció fejlesztésében..." Ezt tervezem :-)
Belátom, hogy úgy fogalmaztam meg a kritikámat, hogy nem voltam tisztában megfelelően az ubuntu.hu lehetőségeivel. A kritikáim egy része nem jogos, legnagyobb része pedig csak töredékrészben jogos. Azt gondoltam hogy hasznosak az észrevételeim, de tévedtem. Bocsi! (Az előbbi üzenetemben is ezt akartam írni)
zsolt94Köszönjük! Ha pedig komolyan gondoltad, hogy szeretnél az oldalért tenni, akkor szívesen segítek az elindulásban (például a doksik területén, vagy bárhol). Mindig örömmel látunk tenni akaró és tudó embereket... :) Ha pedig több olyan ember van, akinek számítani lehet a segítségére, akkor a lehetőségek is a többszörösére nőnek minden területen.