maatPersze hogy láttam. "Az alábbi oldalon az Ubuntu dokumentációs csapat által karbantartott hivatalos dokumentáció magyar fordítását olvashatja." Ez bizony szép és jó, de valamiért ezek között találom meg a legritkábban a megoldást. Vagyis: bővíteni növelni... (Off: lassan kezd nagyon ciki lenni (nekem) hogy a fél staffal megyek szembe...)

zsolt94Már másfél évvel ezelőtt is elég könnyen meg lehetett találni a dokumentációs oldalakat, és a linket, hogyan lehet csatlakozni a csapathoz. Most is igen könnyű megtalálni, bal oldalt a menüben ott a Súgó gomb. Kattint, olvas, felfog, nem kérdez és ír hülyeséget. Egyes, leülhet.

zsolt94Ha bővíteni akarod, akkor szépen csatlakozz a hivatalos dokumentációs teamhez, és magyarázd el nekik, hogyan kellene csinálják: https://launchpad.net/~ubuntu-doc Alternatívaként azt javaslom, hogy segíts a magyar nyelvű közösségi dokumentáció dokumentáció fejlesztésében...

Összefoglalva: Valóban nem igaz ilyen élesen amit leírtam, de mindegyik irányban van még bőven mit fejleszteni. Bár mindegyikre van valamilyen (jó vagy kevésbé jó) megoldás. Nem szeretnék tovább vitázni, mert részben nincs igazam, részben pedig felesleges. Ez az 5 pont inkább legyen iránymutató a fejlesztőknek, nem pedig vitatéma hogy kell-e fejleszteni.

zsolt94Bővítjük és növeljük. Szerintem eddig is nagyszerű munkát végzett a dokumentációs csapat; bárki részt vehet a munkájában.

zsolt94Azért érzed, hogy kicsit kemény, hogy még semmit sem csináltál, de már irányt akarsz mutogatni...

zsolt94Azért én nagyon szívesen látnék egy ilyen bejegyzést tőled (egyébként elég ritka jelenség lenne): "Belátom, hogy úgy fogalmaztam meg a kritikámat, hogy nem is néztem meg eléggé, milyen lehetőségeket biztosít az oldal. A kritikáim nagyobb része nem jogos. Bocsi." De ha nem teszed, azt is megszoktuk már. Sajnos.

toros"Ha bővíteni akarod, akkor szépen csatlakozz a hivatalos dokumentációs teamhez, és magyarázd el nekik, hogyan kellene csinálják: https://launchpad.net/~ubuntu-doc" Ennyire azért nem tudok, se angolul, se dokumentálni "Alternatívaként azt javaslom, hogy segíts a magyar nyelvű közösségi dokumentáció dokumentáció fejlesztésében..." Ezt tervezem :-)

Belátom, hogy úgy fogalmaztam meg a kritikámat, hogy nem voltam tisztában megfelelően az ubuntu.hu lehetőségeivel. A kritikáim egy része nem jogos, legnagyobb része pedig csak töredékrészben jogos. Azt gondoltam hogy hasznosak az észrevételeim, de tévedtem. Bocsi! (Az előbbi üzenetemben is ezt akartam írni)

zsolt94Köszönjük! Ha pedig komolyan gondoltad, hogy szeretnél az oldalért tenni, akkor szívesen segítek az elindulásban (például a doksik területén, vagy bárhol). Mindig örömmel látunk tenni akaró és tudó embereket... :) Ha pedig több olyan ember van, akinek számítani lehet a segítségére, akkor a lehetőségek is a többszörösére nőnek minden területen.

DcNdrew"Ha valaki nem lát, akkor nem lát... Ott van alul.." Félreértettél. Láttam alul a panelt, én nem erre gondoltam...

maat+1. Ez a fórummegoldás szerintem sokkal jobban nyomonkövethető, mint amit a phpbb ad. Egyrészt, a szövegtörzsön kívül van a név. Bb-s fórumokon soha nem nézem ki írta, csak a szöveget olvasom. Másrészt ennél jobban nem tudod nyomonkövetni hogy ki mire reagált. Látszik a "tabulálás" alapján. bb-n meg csak ömlesztve van minden, lehet hogy 20-30 választ is elolvasol, mire megtalálod valamire reagálást De ha úgy gondoljátok, hogy ez így nem jó, kérdem én, vajon miért pont ugyanígy fogja megvalósítani a google a wave-t? (a naaagy forradalmi csevegő-fórum-email-mikroblog mindenegybe rendszert?)

zsolt94De hiszen van lehetősége beküldeni cikk formájában. Ha veszi a fáradtságot, megfogalmazza, és tartalom beküldése/útmutató.

esetleg?: http://drupal.org/project/vote_up_down

DcNdrewA Beágyazott (Csak címek) nézet őrült jó. És én csak most néztem meg. Kénytelenek leszünk optimalizálni hsz-ünk első szavait :)

manfreedHmm. Ez nem is hülyeség. A vote meg a címkézés csodákra lehet képes? :D

Ennyivel később: egy hónap

Szerintem a "Saját adatok" részhez kéne egy olyan hogy mindenki lássa hogy hány fórum hozzászólása van összesen. :-) Meg szerintem az is jó ötlet hogy a saját nyitott témáinkat könnyen el tudjuk érni. :-) Ettől függetlenül szerintem minden stimmel. :) Tehát kéne egy olyan részleg is hogy "Nyitott témák" vagy ilyesmi. Ettől függetlenül nekem tetszik a fórum, teljesen átlátható, jól van kategorizálva. :-)