PhazeCNagyon köszönöm a sok segítséget, Valóban gondoltam én is az AVG-re, csak még nem volt időm telepíteni. Meg kell tanuljam a wordpresst, a joomlát és a drupalt szeptemberig, de addig még rengeteg dolgom lenne, többek között meg kellene nyitnom egy doc filet, az sürgősebb lenne. A wordpresst már elkezdtem tanulni http://puhoferenc.wordpress.com
De hogy ne térjünk el túlságosan a topic címétől, általában mikor fordul elő olyasmi, hogy valami vírusnak látszik annak ellenére, hogy nem az? Gondolok itt olyasmire, hogy mondjuk ha az IP címmel kapcsolatos program, akkor a víruskereső jogosan gondolja, hogy a személyes adatainkat akarja ellopni, és óvatosan bánik vele, azért nézi vírusnak, vagy ilyesmi. Máskülönben nehogy azt higyjétek, hogy paranoiás vagyok, már egy hete nem frissítettem az avastot, mert nem volt időm, úgy, hogy nem probléma.
Persze persze local host, igen azt is kipróbáljuk, találtam is egy dokumentációt, ahol le van írva, hogyan kell telepíteni ezeket a dolgokat, két terminálparancs az egész, én meg kínlódtam a synaptic-kal beírtam, hogy php, kiválasztottam a leírások alapján a legszimpatikusabbakat, meg az ubuntu logo alapján, aztán ugyanezt a mysql-el és az apache server-rel, aztán nem biztos, hogy minden szükséges dolgot letöltöttem, sőt lehet, hogy feleslegben is van néhány file. A végén kiderül, hogy a terminál valóban felhasználóbarátabb, mint a grafikus környezet, annak idején, mikor először hallottam ezt, nem jött, hogy elhigyjem.