szevasztok! probáltam feltelepiteni a gyári ati drivert 9800 hoz, sikerült is, de aztán megprobáltam beállitani aticonfiggal, ez is sikerült de valószinüleg szarul mert mostmár nem jön be a grafikus felület. Hogy tudnám ezt visszaállitani gyárira? Dávid

Ennyivel később: 5 nap

Szia! Átt kellene írni az xorg.conf fájlodban a jelenlegi meghajtót "ati"-ra. Ezután már lesz grafikus felületed. Javasolom, hogy drivernek a repo-ban található fglrx-et használd, ha csak különleges igényed nincs. Ez biztosítja a 3D meghajtást. Várj egy kicsit türelemmel, az AMD kiadta az ATI videókarik doksiát, így előbb utóbb lesznek driverek, rendesek Remélem segítettem -- Nincs olyan nyomorult idő, hogy az ember becsületes ne lehetne.

Ennyivel később: egy év

Sziasztok, Most ismerkedem a Linuxal, és lenne egy elég érdekes problémám. Egy asztali gépre tettem fel az Ubuntu-t és akadozik a videó lejátszás. (VLC, MP,böngészőkben is, stb) 3D látszólag hibátlanul megy, compiz teljesen jó, egyéb hibát nem vélek felfedezni. ATI 9800pro van a gépbe, AthlonXP 2600 és 1G RAM. ATI gyári drivert raktam fel, gondolván hogy a feltelepült zárt meghajtó okozza a jelenséget. Persze nem hozott javulást. (uninstall, reinstall a doksi szerint ment) Próbáltam a beállításait módosítani (élsimítás, stb) de az sem segített. xorg.conf-ba is bekerült minden amit változtattam. Nem nagyon van már 5letem merre folytassam a hibakeresést. Notimon (gf9300-al) hibátlan. Előre is köszi a segítségeteket!

• [törölve]

hepaly"ATI gyári drivert raktam fel, gondolván hogy a feltelepült zárt meghajtó okozza a jelenséget." A kettő egy és ugyanaz (azért zárt meghajtó, mert a forráskód tulajdonosa az Ati). Compiz nélkül is akadozik a videólejátszás?

[törölve]Hali, Köszi az infót! És valóban! Compiz nélkül full hibátlan HD-be is. Valahogy össze lehet hozni Compiz-al? Az asszonynak nagyon megtetszett! :) Valahol olvastam, hogy ATI-ra másképp kell telepíteni mint nvidiára?? Ami van még a gépbe: hauppauge theater. Valahol olvastam, hogy az sem megy compiz mellett (TVtime) De egyenlőre az lenne a lényeg, hogy ne szaggasson compiz alatt. (mármint ha ez lehetséges)

hepalyNálam most valami csoda folytán megy a compiz és a videólejátszád együtt (radeon 9600). Igaz, hogy zárt meghajtót nem telepítettem fel. És ha jól látom "radeon" nevű driverrel megy. Csak azért nem tudom pontosan, mert az xorg.conf-ban semmi nincs éppen.

Ennyivel később: 13 év