Sziasztok!
Akadt egy kisebb problémám egy HP Compaq Mini 731EH típusú notebookkal (külföldön 1000-es sorozatszámmal is fut).
Integrált hangkártya van benne, Intel HDA az ICH7-es családból, pontosan a 82801G rev 02-es.
A története az, hogy a 9.04-es Ubuntuban lévő 1.0.18-as (ha jól tudom) alsa-val nem szóltak a hangszórók, csak a fejhallgató-kimenet.
Ezt kezdetben tökéletesen orvosolta az ALSA 1.0.20 hivatalos oldalról való letöltése és lefordítása a célgépen.
A mai nap azonban frissült a kernel (de a verziószám növekedése nélkül) és a hang elszállt.
Gondoltam semmi gond, újrafordítom az ALSA-t, és megint menni fog.
Hát nem ment. Már 3x próbáltam fordítani, letörölni, megint fel tenni, de semmi.
Az lspci látja a hangkártyát, de az alsaconf már nem találja meg.
A letöltött alsa-driver-ben lévő snddevices scriptet is futtattam párszor, úgy is tűnik mintha "létrehozna" egy csomó hangeszközt (mixer, sequencer, midi0, snd/control, stb, stb...), de ez sem változtat semmit.
A hangerőszabályzóban csak PulseAudio Null Outputot lehet kiválasztani Playback-re és Capture-re is.
A hangbeállításokban azonban továbbra is ki tudom választani az OSS-t vagy az ALSA-t, de a teszt értelemszerűen egyiknél sem fut le, mert 'Nem lehet megnyitni a hangeszközt'.
Remélem valaki találkozott már hasonló esettel, és tudja a megoldást.
Már egy napja szenvedek vele, és semmit nem haladtam, minden segítséget megköszönnék!
Üdv: torokati44