thewilliamÉn is Dappert használok, igaz, Skype-ból hogy 1.3 akárhányat. Tökéletesen működik nekem. Dapper alatt max. ez támogatott a legjobb tudásom szerint. De annak utána, kell nézni, hogy azt hol lehetne letölteni. Majd később lehet, hogy ránézek, csak most épp munkahelyen vagyok. ;) Ha Dapperről Feisty-re akarsz frissíteni, azt ugye nem egy lépésben akarod/akartad megtenni? A helyes sorrend Dapper->Edgy->Feisty. Az egy lépéses frissítés elvileg majd az LTS-ek közt működni fog, tehát 6.06->8.04 addig is minden lépcsőfokot be kell járni, ha most akarnád ezt megtenni.

GoRienhonnan tudható meg, mert a szövegből gondolom, hogy szoftverenként eltérő? Biztos ismeritek a http://www.getdeb.net/ -t is. Itt van egy halom deb csomag. Ezeket ugyanígy lehetne a Synapticba betenni ? _______ warp

Ennyivel később: 5 nap

GoRienÉn rögtön fiestyre akartam... Lehet hogy ez volt a baj? Azért lehet, hogy inkább megvárom azt a 8.04 -est... ------------------------------------------------------------------------------ Éljenek a GANAJTURKÁLÓIDOMÁROK!!!!!! Vesszenek a TAPÍRFIK!!!!!! Sorozat Pukkpukkos Izomagy Pankrátor Brutális Izomzatú Vilike: elköszön VÉGE

AttilaKösz!!! Így működik!!! Elmondod mire jó ez a static verzió? Miben különbözik attól, amit egyébként a synaptic (apt) vagy a setup kicsomagol? ------------------------------------------------------------------------------ Éljenek a GANAJTURKÁLÓIDOMÁROK!!!!!! Vesszenek a TAPÍRFIK!!!!!! Sorozat Pukkpukkos Izomagy Pankrátor Brutális Izomzatú Vilike: elköszön VÉGE

thewilliamIgen, ez volt a baj. Nem véletlen hogy az útmutató első sorában ez olvasható: "Ubuntu 7.04-re (Feisty Fawn) csak az előző, 6.10-es Ubunturól (Edgy Eft) tud frissíteni."

thewilliamBele vannak fordítva azok a libek amiket használ. Pár megával nagyobb.

Ennyivel később: 15 nap

Skype(32it) Gutsy amd64 alatt: -------------------------------- 1_a. command = apt-get install linux32 ia32-libs-kde libqt4-core libqt4-gui libasound2 libqt3-mt libxext6 libx11-6 libstdc++5 libgcc1 libfontconfig1 libaudio2 libxt6 libjpeg62 libpng12-0 zlib1g libxi6 libxrender1 libxrandr2 libxcursor1 libxinerama1 libxft2 libfreetype6 libsm6 libice6 libstdc++6 libxau6 libxdmcp6 libexpat1 libxfixes3 lib32asound2 ia32-libs-gtk libsigc++-2.0 ia32-libs lib32gcc1 1_b. #install getlibs...deb command = apt-get install getlibs 2. command = getlibs /path/to/binary 3. #töltsd le a skype...deb bináris csomagot. Letöltés után parancssoron keresztül lép be a letöltött fájl könyvtárába command = sudo dpkg -i --force-all skypexxx.deb 4. #Determine if missing any additional 32bit libs: command = ldd /usr/bin/skype | grep not 5. command = getlibs -32 libogg.so.0 libSDL-1.2.so.0 libQtDBus.so.4 libQtGui.so.4 libdbus-1.so.3 6. command = getlibs -64 libogg.so.0 libSDL-1.2.so.0 libQtDBus.so.4 libQtGui.so.4 libdbus-1.so.3 Sok sikert. By_solaris01

Ennyivel később: egy év

Sziasztok! Feltámasztom a topicot, mert a 8.10 telepítése után telepítettem a Skype-ot, és nem akar menni! Telepítés után be tudtam lépni. Megjelentek a partnereim, de ha hívni akarok, akkor Problem with Audio Playback üzenetet kapok. A hangkeverőnél mindent engedélyeztem. Ha médiajátszóval játszok valamit, akkor van hang. Valamilyen codec-et kell telepítenem?

DiggerHello! Nálam is ez volt elsőre. Állítsd át a skype-által használt hangrendszert. Jobb klikk a Skype ikonra a tálcán, majd options és ott Sound Devices A sound in és sound out device-ot állítsd át defaultról, valami másra, arra, ami neked működik, próbáld ki mindet, persze teszt előtt nyomj mindig apply-t az új beállításra. Nekem ez segített.

strengÜdv! szintén ez a bajom, c-media cmi8738 hangkártyával nem akar menni, amúgy összesen 6szor látja az eszközt... abból 2-nél kicsöng a teszthívás, ringing is van, de utána "problem with audio capture"-t kapok, és nem csak a tesztre, igazi hívásra is.

Ennyivel később: 5 nap

ha mar ujra fel van tamasztva valaki segitsen mert nekem kinai hogy tom feltenni a 8.10-es ubuntura a skype-t nos vagy nem tom hogy kell telepiten vagy tudom de valammi nem jo teljesen elbizonytalanodtam. :S leszedte .deb skype-t meg tar.bz2 félét is egyikel se jutottam elorebb.

• Roll válaszolt erre.

FantomTöltsd le ezt Majd ahova letöltötted ott klikk rá (vagy Firefox letöltések menüpontjában klikk rá). Erre megjelenik a gdebi, azon belül rányomsz a csomag telepítése gombra, beírod a root jelszavát és már kész is. Nekem ennyi volt.

Rollna nekem kovetkezot irja ki allapot: Error:wrong architectur 'i386' sikerult mar nem fontos... :)

strengSajnos nekem nem jött össze ezzel a notimon (Asus M3) ... Ha jól látom a hardver teszt alapján I82801DBICH4 (Intel) hangkártya van benne. Egyebet lejátszik, a teszt jó ... csak a Skype nem akar menni vele. Próbálgattam átállítani másra a default-ról de sajnos a Skype tesztje nem adott ki semmi hangot. Ha esetleg valakinek sikerült belőnie valami hasonló készüléken, vagy még valami ötlet van, hogy mit lehetne megpróbálni, akkor ... előre is köööösz'!

Nekem el se indul 8.10 alatt csak rákattintok és semmi.....

suny553964 bites 8.04-em ugyan, de ez a "wrong architectur 'i386' " azt jelenti, hogy nem kompatibilis 32 bites progit akarsz 64bites rendszerre tenni. Nem értem, miért nincs visszamenőleges kompatibilitás. alapból valamiért nincs benne a 32bites hangrendszer függőségeinek telepítése, rengeteg leírás volt rá. Megoldás: medibuntu tárolót kell hozzáadni. Nekem simán ment. https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu - Adding the Repositories címszó alatt. Szépen le van írva (igaz angolul) hogy hogy csináld - copy+paste.... Személy szerint várnék még a 8.10-el, míg sikerül megoldani az ALSA leállítási problémáját.

FantomSzia! Nekem is ugyanazt írja ki. Hogyan oldódott meg neked? Berci

Nálam: 1. A "sound device"-on belül a "sound out" és a "ringing" menüpont "pulse"-ra állítva 2. A "sound in"-nél a "default device" ALATT van négy menüpont a hangkártyámnak, az első működik 3. A "Hangrögzítő"-t elindítva a bemeneti forrás "Felvétel" volt. Ezért a hangbeállításoknál gyorsan engedélyeztem is a "Felvétel" nevűt, majd levettem a némítást (alapból rajta volt). A skype teszthívás működik is, gondolom a többi is, nem próbáltam. A poén: a hangrögzítő viszont nem megy! Elindítom a felvételt, 5 másodperc alatt felkúszik az időszámláló 32 percre (!), aztán leállításkor lefagy. Hurrá. (Formátumtól független.)

Ennyivel később: 3 hónap

avbHelyzet: tosiba Tecra 8200 webcam Genius slim 1322AF aktivitási pont Rendszer>Beállitások>Multimédiarendszer-vál>video paraméter alapértelmezett bemenet video for linux(v4l) eszköz slim 1322AF teszt indítás üzenet Video for Linux (v4l): Nem lehet lekérni/beállítani az erőforrás beállításait. segítséget kérek :)