Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek!
Ma délután azt vettem észre, hogy a panelre kitehető CPU-órajelfigyelő applet-el (cpufreq-applet) beállított governorok nem mennek. Régebben működtek, nem tudom mi változott azóta, vagy hogy pontosan mióta nem jó.
Ha közvetlenül az órajelet állítom, az működik, ha Performance-ra rakom, akkor is maxon futtatja, de például Ondemand-al nem kapcsol feljebb, ha terhelést kap.
Ezt én annak tudom be, hogy nagyon sok folyamat egy magon fut (pl. VLC-vel HD-nézés), így nem lesz a "mágikus" 80% fölötti a terhelés, mivel csak 50%-ot tud használni, de javítsatok ki, ha tévedek. Ám nekem akkor is emelni kellene az órajelet, és nem szeretném mindig én kézzel állítgatni.
Igazából eléggé elveszett vagyok ilyen téren, próbáltam keresgetni google-n, de azt sem tudom pontosan, hogy mit, és így nehéz.
A gépem MSI VR610X, AMD TK-55-ös Turion (de cache méret miatt Athlonnak is mondják) 1.8Ghz X2-es processzorral, BIOS-ban be van kapcsolva a PowerNow.
A tapasztaltabbaktól kérdezném, ki mit ajánl?
powrnowd, cpufreq, vagy valami más? Melyiket mennyire -és hogyan- lehet konfigurálni?
Előre is köszönök minden tippet, tanácsot, hozzászólást.
Üdv: torokati44