charlie Kevés olyan dolog van, ami az interneten böngészés során fontosabb mint a Flash Player megléte. Sajnos a nyílt forráskódú flash plugin (mely az Ubuntun alapértelmezetten megtalálható) nem sokat ér, így érdemes egy friss verziót telepíteni az Adobe féle Flash 10 pluginből. Elolvasom: Adobe Flash Player 10 telepítése Linuxra
CruelAngel charlie"Sajnos a nyílt forráskódú flash plugin (mely az Ubuntun alapértelmezetten megtalálható)..."
jezsoadam Sziráki TamásMeg a java, meg egy rakás codec, ha neki netán ezek nem kellenének, akkor elég a flashplugin-nonfree.
kosztik Hál' Istennek, egyszerűen fel lehet telepíteni a legújabbat. http://get.adobe.com/flashplayer/?promoid=BUIGP De ez a blogban is benne van, így csak fontoskodtam egy kicsit :) István
Charybdis jezsoadamDe nagy valószínűséggel kellenek. Mert van még benne MP3-támogatás, MS-betűtípusok (=olvasható betűk). Egyébként hol lehet megnézni egy csomag, pl a restricted-extras pontos tartalmát?
Charybdis És a bejegyzésben leírt módon települű flash frissül automatikusan, a csomagkezelő segítségével?
charlie Charybdisattól függ. ha valamelyik tárolóban megjelenik ugyanaz a csomag, csak frissebben akkor lefrissíti. de ubuntuéknál csak verzióváltáskor frissítik a tárolóban lévő programok fő verzióját.
[törölve] Itt pedig a 64 bit-es Flash pluginhoz (előzetes változat, de már február óta csinálják) találhattok útmutatót: http://bit.ly/HFzRX
bogumil [törölve]Szia. Nálam nem megy .Felpakoltam /home/mozilla/plugins mappába.Ha megnyitom Firefoxot betölti a kezdő oldalt majd rögtön be is csukja a böngészőt.Telepítés előtt a 32bites verziót leszedtem az ndiswrapperel együtt. Erre van tipped hogy ezt miért csinálja. Üdv és kösz.
[törölve] bogumilBiztos, hogy jó könyvtárba raktad be? A mozilla elé kell egy pont is ( /home/teneved/.mozilla/plugins az útvonal )
bogumil [törölve]Igen pontosan a leírásod szerint jártam el.A pont ott van a mozilla könyvtár előtt.Biztos hogy jó helyre raktam be mégis csiki-csuki az eredmény. Az FF 3.5-ös verzió pedig tudomást sem vesz róla de legalább nem zárja be. Na mindegy használom a régi módszerrel. Üdv és kössz.
bogumil [törölve]Szia. Nos ezt írja terminálból indítva. lajoska@picinyem:~$ firefox LoadPlugin: failed to initialize shared library /home/lajoska/.mozilla/plugins/nppdf.so [/home/lajoska/.mozilla/plugins/nppdf.so: wrong ELF class: ELFCLASS32] LoadPlugin: failed to initialize shared library /usr/lib/firefox-addons/plugins/nppdf.so [/usr/lib/firefox-addons/plugins/nppdf.so: wrong ELF class: ELFCLASS32] LoadPlugin: failed to initialize shared library /usr/lib/mozilla/plugins/nppdf.so [/usr/lib/mozilla/plugins/nppdf.so: wrong ELF class: ELFCLASS32] Az az nppdf.so az nem tudom hogy mi talán az Acrobat Reader tette oda.És még egy dolog a plugins mappa root joggal rendelkezik ez normális dolog? De próbáltam sudo-val is indítani a Firefoxot akkor is a fenti üzenet jön. Sajnos ez van... Üdv.
CruelAngel liathasDe felajánlja. Ubuntu alatt 3-at is. Ebből egy a hivatalos Adobe féle, a másik kettő egy-egy szabad forráskódú lejátszó.