Hmmm...
erdekes ez a bejegyzes. Meg kell mondjam kevert erzeseim vannak. Egyreszt itt van a Canonical. Hu de jo ceg, ingyee fejleszti nekunk a Linuxot. Szeretett volna + bevetelhez jutni. Ezt viszont senkinek sem mondta. En is olvastam a HUP-os cikket tegnap, ha jol emlekszem az hivta fel a figyelmet a dologra, hogy zavart okozott a cucc a rendszer egyeb reszeinek mukodeseben is. Jo kerdes, mi lett volna, ha nem. Bar, egy open source OS-rol nem igen tudom elkepzelni, hogy ez soka rejtve maradt volna. Alpha3, ezt sem kell elfelejteni, nem a vegleges rendszer korul sunyiskodtak. Paran mondtatok, hogy az nem szamit, de adott, hogy a Canonical NEM ajanlja a Karmic hasznalatat, csupan tesztelesi jelleggel, ill. a fejleszteset. Kulonben amig az adataim szigoruan csak statisztikai dolgokban lennenek jelen, nem bannam. Amint azonban azokat felhasznalohoz/IP-hez/MAC-hez/akarmihez rendelnek, lemondanek a rendszerrol. Nagyon gyorsan. (Na ja, a Google-rol pl. le szeretnek, de valahogy nem megy :) A lenyeg viszont az, tudni szeretnek rola mindenkepp!! Mindent egybeveve hiszem, hogy ez csak egy kis botlas volt, raadasul nem is a stabil verzioban, es hiszem, hogy nem gondolhattak komolyan, hogy ezt csak ugy minden szo nelkul benne hagyhatjak EBBEN a rendszerben eszrevetlenul. Kis botlas volt, de remelem tanultak belole. Ha meg egy ilyen tajekoztatas nelkuli dolog elofordulna, elgondolkodnek a valtason. Ha ilyesmi a stabil verzioban derulne ki, azonnal valtanek, meg ha csak statisztikai jellegu dologrol is lenne szo. Es nem is elsosorban az adataim miatt. Bizni akarok a rendszeremben. Ez a bizalom egyenlore nalam (ennek hatasara) nem serult.
2. fontos dolog:
Kivancsi lennek ha ugyanez a helyzet allna elo a Windows-sal... Kivancsi lennek az ide postolok velemenyere, szerintem sokan nem lennetek ennyire elnezoek... :)