LPG88Félreértettél. Nem azzal van a gond, hogy kérdést teszel fel. Nem azzal van a gond, hogy kezdő vagy. Csupán pár dolgot neked is meg kell értened.
Való igaz, hogy elég rondán fogalmaztam a hozzászólásban, ezért elnézést kérek, igazából eléggé felidegesítettem magam korábban, és itt jött ki belőlem :)
Hogy szebben megfogalmazzam, amit fentebb írtam: azért mert valami nem jön össze, azért nem a programot kell hibáztatni. Egyáltalán nem rossz az a VBox, kevés olyan dolgot találtam, amire még ne lett volna jó (egyik ugye a D3D, de talán majd valamikor azt is). Nem kell kapásból szegény programozó munkáját becsmérelni.
Tény továbbá az is, hogy rengeteg alternatíva van. Mivel nem írtad, hogy miket próbáltál ki, csak egy egyszerű "olyan jó, mint a gyári nincs" hozzászólással elintézted, ezért nehéz bármilyen alternatívát javasolni. Szintén nem írtad meg, hogy mire szeretnéd használni, így megint nehéz megmondani melyik program lehet számodra jó. Ha szükség van telefon módra, akkor ott van a wammu, vagy a gnokii. Szinkronizálásra elég egy szinkronizációs program, vagy ha egyszerű adatátvitelre van szükség, akkor adatátvitel módban felismeri az ubuntu a mobilt.
"Ennyit az Ubunturól."
Megint kedvem lenne oldalakat írni erről :) Az, hogy neked nem működik 100%-osan, az nem feltétlen jelenti azt, hogy használhatatlan.
Az a baj, hogy az informatikusokat kivéve legtöbben nem törődnek a géppel. Nekik az kell, hogy működjön, aztán ha valami baj történik, akkor jön a rendszergazda/viszik a szervízbe/esetleg jön apuka és megcsinálja, de arra, hogy utánanézzenek nem veszik a fáradságot. Pedig a legtöbb dolgot 10-15 perc alatt meg lehet oldani. Aztán ha valami sokszor elromlik, akkor szidják a programot/rendszert. Arról már nem is beszélve, hogy fel sem merül a legtöbb emberben, hogy a felhasználó szúrt el valamit.
Én csak annyit kérnék:
1) A jövőben kerüld az elhamarkodott kijelentéseket;
2) Ha valami nem megy, először jó alaposan nézz utána (akár napokig keresgélve a megfelelő kulcsszavakkal), hátha valaki már próbálkozott vele. Ugyanis az Ubuntu mögött igen nagy közösség áll, és a legtöbb problémára így megoldást is találsz. "Ennyit az Ubunturól."
3) Ha végképp nem sikerül megoldani, és fórumnyitásra adod a fejed, akkor légyszíves írj pontos leírást, ne 2 sorban foglald össze mit szeretnél. Ha plusz információt adsz, abból nem lesz gond, ha kevesebbet, akkor jöhetnek a félreértések, fölösleges kérdések és kommentek. Ajánlom elolvasásra.
Mégegyszer elnézést a korábbi hozzászólásomért, nem igazán bántásnak szántam, inkább csak próbáltalak elgondolkoztatni, hogy elhamarkodottan ne ítélj. És ne add fel, igenis használható a rendszer, még ha néha szükség is van kódolásra (bár nekem a jelenlegi rendszeremen még egyszer sem volt szükség).
Szerk: és ha kérhetem ne írj olyanokat, amiket nem írtam ("ostoba hülye f*sz..."). Bár önkritikának nem rossz ^^