A velemeny olyan mint a... tudjatok. Most van nekunk hozza egy internet nevu divaajsz, ahol nevtelenul is hangoztatni lehet. Nem nagy ugy, szerintem nem kell foglalkozni vele.
Az hogy vki hisz az Ubuntu (altalanossagban vett) filozofiajaban, a sajat dolga, nem varhatja el, hogy mindenki ennek szellemeben cselekedjen, maskulonben csalodni fog. Nincs megoldva a kolcsonosseg, nem is lehet megoldani, en epp ezert nem hiszek benne (kovezest!!! :) es ezert hibas itt minden az ubuntu filozofian alapulo erveles a troll hsz-szel kapcsolatban. Hiszek abban, hogy ennek szellemeben egy jo ember-orientalt OS-t lehet letrehozni, hiszek abban is, hogy nagyon jo (online) kozosseget, a megfelelo foku (nem tul sok, nem tul keves) kontrollal. Tudom, jobb lenne a vilag, ha az emberek megis egy ilyen filozofia szellemeben tennek amit tesznek, de latom nem igy van.
"Kicsit meglepődve olvastam, mert talán nem alaptalan, de az Ubuntu filozófiájára nézve nagy baj, ha ilyen véleménye van valakinek erről a közösségről - ráadásul mindent összevetve."
Nem, nem nagy baj, ez termeszetes. Irrealis kovetelmeny lenne, ha egy barmilyen filozofiai eszmerendszer alapjain letre szeretnenk hozni egy olyan oldalt, amirol ilyet senki sem ir. Annyit tudunk tenni, hogy a trollkodas alatt esetlegesen meghuzodo valodi problemakat leszurjuk ebbol is, ezzel is megprobalva jobba tenni kozossegunket es a weboldalt.