kacorHa megengedtek egy tapasztalat leírást ebben a témában: nekem is volt valamikor ilyen Win/Lin installációm, de olvastam valahol, hogy ez eléggé sérülékeny megoldás. Másfél évig igaz, szépen működött, ám akkor egy áramütés következtében (mit ad Isten, épp rendszerhívás közben) elszállt az egész és - újra kellett telepítenem...
A mostani, jól bevált megoldásom: hamár van beépített Rack, akkor ahhoz nem gond apró pénzért venni még egyet, és a rendszer HD-t is, meg ha kell egy másik HD-t is Rack-kekben kell tartani. Így módunk van arra, hogy a külömböző rendszereinket külön-külön merevlemezeken tartsuk. Ez a legbiztonságosabb - nálam ez így működik már több mint 5 éve - hibátlanul. Azzal sincs gond, ha két rendszer lemezt dugok be, egyiket a rendszerdiszk helyére, a másikat a kisérő Rack-be. Ilyenkor az éppen aktuális rendszer látja a másik merevlemezen lévő adatokat is... Nekem három rendszerem működik így: Ubuntu, Linspire (néhai Lindows OS), és a Win XP... Igaz, Win-t csak akkor dugom be, ha repülőszimulátorozni akarok :-)