jkopNéha a túlzott szabadság már a szabadosságot jelenti. Amit leírtál az egy átlag felhasználót maximálisan nem érdekli. Ő HASZNÁLNI akarja és nem átalakítani. Ez valami tuning mánia lehet, vagy nem működik rendesen a rendszer? A rendszerbe általában akkor kell belenyúlni, ha rosszul működik. Ha a rendszer csak kernel fordítás árán működik, akkor már régen rossz. Egyetlen operációs rendszer sem lesz sokáig életképes, amit állandóan babrálni kell, hogy működjön. Ha a fórumot megnézed alaposabban, igen sok embernek okoz komoly fejtörést egy-egy eszköz beüzemelése, és itt nem a tudatlanságról beszélek, hanem arról, hogy nincs meghajtó szoftver. Illetve nem működik rendesen, vagy hiányos és így tovább. Tudom, most jön a hardvergyártókra való mutogatás. Minek. Vagy működik, vagy nem.
A kinézet pedig számomra igazából x-ed rangú kérdés. Mondjuk, parasztvakításnak megfelel, de többre nem értékelem. A kezelhetőség többet ér.
Játék ide, tervező szoftver oda, nekem olyan érzésem van, hogy mindenki azt használja, ami neki jó. Nekem az Ubuntu jó, a Kubuntu nem. Ez van, túlteszem magam rajta.