drumond"Kernem a nevet az illteonek aki lemerte,vagy ez csak egy ujabb elmelet?"
Nevet nem tudok neked adni, de tudod űrszondákat szoktak kilőni, hogy azok elemzéseket végezzenek, képeket készítsenek, stb. Mindennek mindenre hatása van. A mérték különböző. Ezt a hatást lehet mérni. Ha lemérik, akkor tudják, mi okozza. Ha nem, megpróbálják kideríteni.
Te azt hiszed, hogy ezeket a dolgokat tíz perce kezdték el kutatni. Már az ősi egyiptomiak is foglalkoztak csillagászattal, pedig az sok sok ezer éve volt. Azóta elég sok tudás összegyűlt, de a van elég időd, és érdekel, te magad is utánajárhatsz. Persze mondhatod azt is, hogy hülyeség, és valami olyat tagadsz, amiről fogalmad sincs.
"Csak 29 eve elek es nekem hasonlonak tunnek az idojaras viszonyok stb... ejjel utan nappal rendszeresen,a szel fuj minden nap,milyen tenyezokrol beszelsz ?Csak nem kellene nekem is valtoznom,bundat novesztenem ,mert jon a tel?"
Hmm.. 29 éve élsz és nem 10.000. Manapság gyakran emlegetik, hogy "ennyi meg annyi idős meleg vagy hideg vagy hóesés vagy akármilyen rekord dőlt meg". Nem hallgatod néha a híradót? Vagy legalábbis az időjárásjelentést. Tehát valakik korábban már feljegyezték, hogy bizony vannak időszakok, amikor változik az időjárás. Ráadásul az ember, ahogy sok állatfajta is, nem csak Európában él. Ha neked Afrikában vagy az Északi-sarkon kéne élned, örülnél, ha tudnál alkalmazkodni.
Gondolj bele, hogy szerinted miért van az, hogy vannak négerek, meg vannak fehérek? (meg más rasszok is, de most nem megyek bele - nem vagyok rasszista, mert ők is emberek. :P)
Miért van az, hogy ha egy néger kint áll a tűző napon, akkor nem ég le, de ha te kimész pucér felsőtesttel, úgy leégsz, mint a huzat. Először vörös, utána barna leszel. Pigment. Ez véd meg téged a napsugárzástól. Ezt nevezheted alkalmazkodásnak. A négereknek azért fekete vagy barna a bőrük, mert nagyon sokáig éltek a forróságban, és akinek világos vagy fehér bőre volt, az egyszerűen megégett a napon. Akiknek barna, azok sokkal jobban bírták.
Vagy szerinted miért van az, hogy amikor fázol, feláll a hátadon a szőr? Azért, mert a pórusok így bezáródnak, kevésbé szellőzöl, ráadásul a bundás állatoknál - amilyen az ember ősei is voltak - és a madaraknál is sok helyen így van, több levegő kerül a fedőréteg ek közé, ami hőszigetelő hatású.
Ha nem hiszed, hogy a levegő szigetel, hagyj forró vízben kanalat. Nem fogja megsütni a kezedet, csak ha közvetlenül a kanálhoz érsz, mert a levegő szigetel, mert ritka.
"Nagy szazalekban? neked mi a nagy?nekem kene ezt tudnom?-hat nem
Egyikben sem megy vegbe fuzio,egyik sem vilagit,tehat ezen gondolkozz meg mert semmi hasonlosagot egyszeru emberkent nem latok a Nap es a JUpiter,SZaturnusz kozott."
Én nem mondom meg pontosan - mert nem tudom -, milyen százalékban van a Hidrogén, de jelen van, a mérések, amiket a csillagászok tettek, azokat meg lehet nézni.
Hogy miért nem világít? Mert nem elég nagy hozzá. Minél nagyobb a nyomás, annál melegebb van. Tömött busz vagy üres busz. :)
Valahol olvastam, hogy a Jupiternek sem kellene túl sok, hogy "begyulladjon". Persze azt a nem sokat csillagászati értelemben mondom. A Nap nagyobb jóóóval, mint a Föld, de elenyészően kicsi pl a VY Canis Majoris-hoz képest.
http://en.wikipedia.org/wiki/VY_Canis_Majoris