Hali!
Én is hasonló problémával küzdök. Van egy Toshiba Satelite Pro L300-as noteszgépem Karmic-kal felvértezve. Ez egy SMC7004VBR Barricade routeren keresztül csatlakozik egy upc-s internethez (konkrétan nem emlékszem milyen csomag). A sávszélesség szörnyű, átlagosan alig 10kbit/s a lakásban lévő többi gépen 100-200kbit/s az átlag. Illetve a fent említett noteszgép is ezt produkálta Windows XP-vel. A furcsa, hogy amikor Budapesten vagyok (ott tanulok szóval állandóan ingázok :D) az albérletünkben akkor minden tökéletesen működik. Ott egy 20/10-es digis net van bekötve és egy TPLink routerrel van szétosztva háromfelé. Persze tudom, hogy a digi gyorsabb mint a upc, de a lényeg, hogy még itthon az én sávszélességem elmarad a többi gép sávszélességétől Pesten ezt nem tapasztalom. Szóval végigpróbáltam a topikban leírt dolgokat az ipv6-tal, illetve állítgattam az mtu-t de ezek nem vezettek eredményre. Kipróbáltam live cd-ről a lucid beta 1-et, de semmi nem változott. Csak kíváncsiságból egy másik gépen is megnéztem a lucidot és ott teljesen normális volt a sávszélesség. Apropó a sajátomat router nélkül csatlakoztatom a upc-s netre, akkor jó a sávszélesség.
Tehát a következtetésem annyi, hogy a noteszgépem a karmic és az smc router hármasa okozhatja a hibát, de fogalmam sincs hogyan tovább. Remélem eléggé részletes voltam hogy valaki felismerje a hibát és tudjon segíteni. A segítségeteket pedig előre is köszönöm.