manfreedEgyrészt: nem sértődtem meg, mert nincs miért. Nem egyről beszéltünk. Ahogy írtad, én valószínűleg idősebb vagyok, ami előny és hátrány egyszerre. Nem ugyanaz érdekel, mint téged és más érdekel, mint apámat. Ettől eltekintve sokban nem értek egyet vele és ő sem velem. Mint ahogy te sem velem. Ezért olyan az élet, amilyen.
DE!
Nézd el nekem, hogy nem szakmai oldalról nézzem ezt a kérdést, hanem a kérdést nézzem magát. Valószínűleg te sem beszélsz ugyanúgy apáddal, nagyapáddal mint a barátaiddal, vagy a 15 éves ismerősöddel.
Én a kort nem azért tisztelem, mert okosabb nálam, hanem mert tapasztaltabb nálam. Nem szakmai kérdésekben, hanem az élet dolgaiban, filozófikus értelemben. Lehet egy ember hihetetlen okos a saját szakmájában és egyben tájékozatlan az élet dolgaiban, nevezzük szakbarbárnak az ilyet. Ettől én még nem fogom jobban tisztelni.
És megismételném, amit írtam "sokmindenről nem tudok és nem is akarok beszélgetni, főleg nem vitatkozni egy 20 évvel fiatalabb emberrel", és itt a "sokmindenről"-ön van a hangsúj. Van amiről szívesen. A felületesség az ami néha zavar engem.
Nekem ez nem egy szakmai fórum, hanem egy életszemlélet. Közösségi oldalnak tekintem, aminek a tagja vagyok.
"Nem akarsz 20 évvel fiatalabb emberrel vitatkozni, de következő mondatban azt írod, hogy a kor nem számít, csak a tapasztalat. " Sajnálom, hogy ezt nem értetted és rosszul idézted, mert én nem ezt írtam. Ezt írtam: "emberrel, mert a kor ebben a formában nem számít, a tapasztalat igen." A nálam x évvel fiatalabb ifjú is ember, és tudhat olyat, amit én nem. Nem szokásom másokat lebecsülni.