Tomi-87Nem az a lényeg , hogy kitaláljuk a jelszót , nem így kell megközelíteni a dolgot szerintem ! Sokkal egyszerűbb egy újat létre hozni " hála a recoveri modnak " , ahol root jogokkal indul a gép ( elég nagy hiba ) sok írás van ezzel kapcsolatba . Egyébként a véleményem az , hogy ha fizikai hozzáférés van egy géphez , bármilyen biztonsági rendszert percek alatt le lehet rombolni ! Példa erre az én esetem , ami elég régen történt még win2k -használatánál .
Történt ugyanis egyszer , hogy elkövettem egy bazi nagy hibát ! Egyszer ugyanis gondoltam egyet és csináltam egy zárt ftp szervert a gépemből , mondom majd a haverokkal használjuk . Aztán elég hamar gondoltam egy másikat , mondom magamban " inkább mégsem csinálom " , ment kb...3 napig . Miután megszüntettem , lecseréltem a rendszergizda jelszavamat egy másikra , amit az előzőből és még pár karaktert hozzátéve hoztam létre gondolva , hogy majd a régiről úgyis eszembe jut , ezért nem írtam le ( most sem írok le papírra jelszavakat ) . Igen ám , az a jó kis vörös bor :)) Miután megtörtént a jelszó csere , kissé mámoros állapotban nyugovóra tértem , másnap melóztam .
Este leültem a gép elé és ekkor jöttek a gondok -elfelejtettem a jelszót ! Gondoltam se baj , mivel volt egy másik vinyóm is amit gyorsan át juperoltam master-nek , az eredetit ( amin a win2k volt ) pedig slave-nek . Gyorsan raktam egy win2k rendszert az újonnan master-ként üzemelő vinyóra , ami látta az eredeti win2k-t . Miután ez megtörtént , totalcmd megnyit > az elbaltázott win2k -ról amit slave modba raktam töröltem egy bizonyos *.sam -nevű fáljt ami tárolta a jelszót .
Jumper vissza az eredeti win2k rendszeren master módba és kész is a trükk . A következő bejelentkezésnél már csak megkellett adnom az új rendszergizda jelszavat és a jogosultságokat stb... újra belőni .
Szóval ha van fizikai hozzáférés egy pc-hez , akkor kakukk !!! Tanulság : Zárjuk be a pc-t egy több tonnás páncélszekrénybe és ássuk el kb...50-méter mélyre , majd jól vasaljuk be 20-as betonacéllal és betonozzuk be :)
Ja és még valami -az előbb kiásott földnek ássunk egy másik gödröt , hogy legyen mibe rakni . Ha így teszünk akkor a siker garantált és sosem végzünk mint a szemetesek !
Üdv...