borivoÉrdekes egyébként ez a béta dolog, mert anno a SuSE 10.0 béta felismerte és használta a WiFi kártyámat, de a 10.0 és a 10.1 már nem. :D

ubi_hunSzia Nekem is gond volt a videókártyával(gforce 7300 Gt)....de mostmár jó... Nem vágom, hogy mitől nemtudja a kártyákat zökkenőmentesen kezelni... Megnéztem a sudo nvidia-settings-et... ott is csak 2 közül lehet választani 320 X**** meg 640X **** . A Linux menüjében is hasonló értékek voltak:D Aztán felraktam egy drivert, majd kijelentkeztem és feladott egy képernyőt ahol a grafikus csökkentett módról papolt..+ lehetet állítani. Elékeztem állítgatni ,de valamiért nem lett jobb hiába mentem az Nvidia 7 seria driverre ugyan olyan gázos maradt a felbontás.. Aztán megnéztem ugyan abban a menüben a monitort is . Az plug and play-en volt és ez volt a baj. fogtam és az általános monitorok menünél kiválasztottam az "áltanálos 1024-et" és így már van 3d, normális felbontás választék. Viszont nemtom behozni a compiz-fusion menüéjét....DE elfogadja a Rendszer--> megjelenés-->vizuális effektek-->Extra kiválasztást. Ha a terminálba beírom ,hogy compiz ezt írja ki:Checking for Xgl: not present. Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 10de:02e2 (rev a2) (prog-if 00 [VGA]) Checking for texture_from_pixmap: present. Checking for non power of two support: present. Checking for Composite extension: present. Comparing resolution (1024x768) to maximum 3D texture size (4096): Passed. Checking for nVidia: present. Checking for FBConfig: present. Checking for Xgl: not present. Starting gtk-window-decorator /usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format GConf backend: There is an unsupported value at path /apps/compiz/plugins/wobbly/screen0/options/spring_k. Settings from this path won't be read. Try to remove that value so that operation can continue properly. Compiz menüt nemtom hogyan lehet behozni és a jobb felső sarokban sincs kirakva az ikonja..ahogy anno a berylnek kivolt.

Rodricjah a compizos dolog az megoldódott... "Telepítse a compizconfig-settings-manager csomagot (lásd az Alkalmazások hozzáadása, eltávolítása és frissítése részt)" Csak kicsit kutakodni kellett...:D

Hali! Most teszem éppen fel a gusty-t , az lenne a kérdésem, hogy telepítés közbe előjött egy olyan h APT ellenőrzés , tükörmittoménmik letöltése, nah itt 6 percet állt a telepítés, ez mitől van? én hibám vagy nem tudom! Más : hol tudom megnézni hogy hány fokos mondjuk a vinyó?

csabiksNem a te hibád, hanem annak a sok száz embernek akiik szintén ugyan azt csinálják amit te, ma este (18-án).

csabiks"hol tudom megnézni hogy hány fokos mondjuk a vinyó?" $sudo apt-get hddtemp azán $hddtemp /dev/VINYÓ

PiNgViNBocsi, most nem vagyok ubi közelben, és rövid google után sem találtam meg mi pontosan a -f. Valami hibajavító (fixáló) funkció féle?! Hogyan működik? Bocsi a kérdésért, csak nagyon érdekelne, de úgyis kipróbálom. Láttam még ilyet amikor erre keresgéltem: dpkg --configure -a

üdv, 7.04 alatt akármennyire is izzadtam, nem sikerült a BELKIN PCMCI WLAN kártyát beizzítani. Most, hogy upgade-eltem 7.10-re egyből látszik a kártya, van végre WPA2, látszik az otthoni hálózat (81% térerőt ír ki) amihez elvileg csatlakozik is (látszik a desktopon is meg a kártyán is) aztán ennyi. Böngésző már nem látja a netet, SKYPE idönként van idönként nincs (online kapcsolatok látszódnak SkypeOuttal tudtam hívni)... Ha elindítom a böngészőt egyből kériu a WLAN jelszót aztán újra és újra. Mit lehet itt tenni? szota

ubi_hunHát, hogy mit csinál, mire való, arra már nem emlékszem, pedig régebben tudtam :D Minden esetre ha van ilyen hibaüzenetem, általába ez a parancs megoldaja :-)

Ennyivel később: 5 nap

szotaNo időközben sikerült elindítani és néhány napig ment is. Aztán az SMC router lefagyott és újraindítottam a routert.Gondoltam, bontja a kapcsolatot aztán ha látja a routert akkor újra felépül a kapcsolat (mint a windowsban) Ám azóta nincs semmi. :( Kezdetben csak annyit írt ki, hogy bontva a kapcsolat, de akárhogyan próbáltam csatlakozni nem ment. Időnként a tulajdonság fülre kattintva kiírja, hogy a felület nem található.A hardver eszközök között látom a kártyát, a windows Wireles eszköz látja a kártyát.... Roppant dühös vagyok, mert WINDOWShoz visszatérve simán megy a wlan szota

Ennyivel később: 14 nap

ubi_hunén is szívtam: modprobe microcode utána install újra és láss csodát! KÖVETKEZŐ INDÍTÁSIG! hiába szúrod be az /etc/modulesbe? nem rántja be automatikusan a modult Tipp?

Ennyivel később: 9 nap

A huawei-re már hibátlan "automata" :-) megoldást alkottam. Ide leírtam: http://ubuntu.hu/forum/huawei-e220

Ennyivel később: 14 év