zltSzóval a Synapctic -ban bejelöltem a firefox-3.5 nevű csomagot, amely mellé az volt írva, hogy "simply&easy web browser" namost gondoltam magamban kijelölöm, telepítem és máris megvan a firefox megfelelő verziója.
Természetesen előtte az /etc/apt/sources.llist -be gondosan beleillesztettem a meg felelő "deb" kezdetű sorokat.
Nem vagyok kezdő a témában, a cégemnél én üzemeltetem a debian szervereket, arról írtam hogy a linux még sem feszültségmentes "desktop" rendszer.
Ha akarnék és ráfordítanék egy napot 100% hogy mindent be tudnék állítani, egy kis hegesztés itt egy kis "konzolmeló" ott és megy a rendszer.
De nem akarok, felrakom a rendszert, firssítem, és használni akarom, netezni, zenéthallgatni, filmeket bambulni. amőbát nyomatni, Ennyi szopások nélkül.
Jelen pillanatban ez az Xp x64-es változatával nagyságrendekkel kevesebb időt vesz igénybe a telepítés+frissítés+használt progik feltelepítése..... enjoy mint mondjuk az Ubuntunál.
A Vista+7 -es nem is érdekelt, a mókusvakítást soha nem kedveltem.
Amit használtam XP-n Firefox+Opera , OpenOffice, Java, VLC, winamp. Ennyi, a telepítés és beállítási idő frissítések telepítésével együtt 87 perc.
az ubuntuval már 164 perce kínlódok.
UI:
Azért a böngészőből érdemes mindíg a legfrissebb kiadást használni akármilyen rendszerrel dolgozunk is.