jkopProgramozni ugyan én sem tudok , bár már próbáltam a Delphi-t régebben és végül is tetszett . Csak valahogy nem tudom miért de abba maradt a dolog . Ezt csak azért jegyeztem meg mivel én is úgy érzem , hogy valamit tennem kellene az Ubuntuért . Mivel programozói tudásom gyakorlatilag 0-val egyenlő , így max annyit tehetek , hogy ismerősöknek tudom ajánlani kipróbálásra . Semmi képen nem szeretném azonban senkire sem rá erőltetni , mivel ha valakinek felteszem a gépre , kutya kötelességemnek érzem a továbbiakban a segítségnyújtást !
Eddig két ismerősnek tettem fel , az egyiket egy laposra , míg a másik egy asztali gépen figyel ( Jaunty ) . Nagy szerencse , hogy hardveres támogatottsággal nincs gond egyikkel sem , mivel elég új gépek és minden működik . Bár az egyikben egy Asus -AH3450-es video kártya volt amitől tartottam egy kicsit , de végül is kapásból ment minden (compiz is ) a zárt driver engedélyezése után .
Tegnap ismét megkeresett egyik barátom , aki nemrég vett egy lapost , amire nagyon sokat panaszkodott , konkrétan a Vista-ra mivel azzal együtt vette .
Mondtam neki , hogy létezik más operációs rendszer is ! Kérdezte , hogy Xp ? - a windows7-ről még nem is hallott ! Na , gondoltam magamban ez nem lesz egyszerű eset ezért azt javasoltam neki , hogy legközelebb hozza el magával a lapost és megmutatom neki , hogy nem csak Windows van a világon!
Talán ez lesz a harmadik gép amire Ubuntu fog felcsúszni , ha minden rendben lesz ! Természetesen akiknek eddig felraktam azóta is használják és ami viszont meglepett , hogy nem túl sokat hívogatnak hibával kapcsolatban :)
Igazából egyik sem gamer azok közül akiknek ajánlottam , amire meg használják -Internet , szövegszerkesztés, stb... ) azt meg hamar megtanulták .
Azért elmondtam , hogy mi az a terminál és hogy nem kell tőle félni mivel " nem csíp , nem rúg , nem harap ! ) , meg mi az a csomagkezelő ha esetleg kell valami , meg hogyan kell frissíteni -szóval alap dolgokat . Érdekes még , hogy a compiz nem nagyon érdekelte őket . Mondták , hogy szép-szép de minek az a sok csilli villi ? Egy gonddal kevesebb ! Ki is kapcsoltam gyorsan , nehogy majd összekutyulják :))
Szóval ennyit tudok tenni egyenlőre az Ubuntu-ért , bár tudom ez nem túl sok
viszont a semminél ez is több :) Remélem azért rosszat nem tettem , hogy kikapcsoltam a compizt ?!
Üdv ...