Tisztelt ubuntu.hu fórumközössége és bárki aki erre az oldalra került.
A több napja tartó internetes keresgélésem hiábavalónak tűnt, a problémák és kérdések a számítógépemmel kapcsolatban még mindig aktuálisak, ezért több napi sikertelen keresgélés után most újra rászántam magam, hogy kérdezzek tőletek. Hátha...
Nem egy, hanem több kérdésem lenne felétek, ezért is adtam ezt az "összefoglaló" nevet írásomnak. Ha esetleg más oldalon már megoldódott a kérdésem tárgya, akkor előre is elnézést kérek az újbóli kérdezésért, viszont linket adjatok mellé.
Mielőtt a problémákat felsorolnám, előtte leírom milyen számítógépem van, gondolom segíthet a probléma behatárolásában.
Processzor: Intel Celeron 1,80 Ghz
Memória: 512 MB
Rendszer: Ubuntu 9.04
Videókártya: ATI Radeon 7000
És akkor jöjjenek a kérdések:
Az első kérdésem: Miért szaggat a youtube-on megnyitott videó? Első három másodperc lemegy, aztán a kép "áll", a hang viszont szakadozva megy, néha a kép is ugrik egyet-egyet. Ezt mivel lehetne javítani? (Talán driver gond lehet, mert drivert azt sehol nem tudtam beszerezni. )
Második kérdésem: Pinnacle típusú TV kártyám van, a TVtime programmal sajnos sehogy sem tudok rá műsort varázsolni. Bármilyen beállításra a "Nincs jel" felirat válaszol. Mi lehet az oka?
Harmadik kérdésem: Labtec márkájú webkamerámat milyen beállítással tudnám használni az emesene-n folytatott webkamerás beszélgetéseimhez?
Negyedik kérdésem: WinXp alatt Total Commandert használtam fájljaim feltöltéséhez
FTP-vel. Ubuntu alatt a Krusadert használva mindig újra meg kell adnom a kiszolgálót, és a címeket. Ezt mi módon lehetne megváltoztatni, hogy ne kelljen minden kapcsolódás előtt "végigzongorázni"?
Egyelőre ezek lennének a problémák. Remélem sikerül választ kapnom kérdéseimre.
Segítő válaszaitokat előre is köszönöm.