gyökér-fájlrendszer
ubuntu telepítése
Sziasztok! olyan problémám lenne hogy a telepítésnél nem tudok túllépni a 4. szinten, amikor a partíciót kellene beállítani... akármit csinálok nem lép tovább és mindig azt írja hogy be kell állítani a gyökér-fájlrendszert a particionáló menüben. Légyszi segítsen ezzel kapcsolatban valaki. elöre is köszi
Tudja valaki, hogy hogyan lehet a 7.04es rednszert 7.10esre cserélni? szükséges-e (vagy ajánlott-e) a teljes re-install, vagy létezik valamilyen árnyaltabb megoldás is? :) Murphy-törvényei szerint, pont most sikerült pepecre belőnöm a gépemen mindent, s igazán nem szeretném újra kezdeni... de önző módon a gibonról sem maradnék le szívesen :)
shiverSzerintem ha kiadják az új verziót (azaz holnap :-) akkor majd a szoftverfrissítéseknél megjelenik, hogy új verzió érhető el, innen simán lehet frissíteni. Eddig legalábbis így volt, nem hiszem, h ezen változtattak volna. Ha frissíted, akkor elvileg a 'pepec belövés' nem fog elveszni. Sok sikert!
zozipapaCSIKASZ Megpróbálok neked segitenni,eddig én se nagyon értettem a leírásokat de most már tudom.Ellőször is fogol egy particionáló programot (PL:G PARTED vagy a PHRAGHON Particio manager),én a pharagont használtam.Előkészited a particiót a linuxnak.Csinálsz egy SWAP-ot (2x a memóriádnak a mérete)de nem nagyobbat mint 2GB,egyet a gyökérnek(ROOT) kb7-8 GB és maradék a home particiónak.A root és a home EXT3 -fájlrendszerü legyen.Ezután beteszed az ubuntut ,elinditod a telepitést és amikor eljutsz a particionáláshoz ott kiválasztod a kézi-t.Ott fogod látni a azt a három fájlrendszert amit előre előkészitetettél.Valószinű ,hogy máshogy lesznek megnevezve mint amit a windows alat megszoktál.Ha máshogy nem hát a méreteik szerint betudod őket azonositani.Ráklikkelsz a Swap-ra és bejelölöd ,utána a Gyökér particióra (root) adsz egy jobb kliket ott megjelenik egy menü Kiválsztod a "/"-jelzést ,ez a gyökér partició jele.Legvégül a home-t jelölöd ki annak valahogy így "/home" a jele.azután a "tovább" jön amig elindul a telepités.Én így csináltam és nekem bejött.Ha valamit nem értettél meg írj és segitek ,ha tudok.
Hi All! Ubuntu 7.10 Deskrop telepítés: 82%-nál van a telepítés jelenleg és meg sem moccan! Ezeket írja: Az APT beállítása Tükör átnézése... Ez már a második gép amin ezt csinálja! Mi a fene van ezzel? A másik gépen telepítés után az APT meg semmit nem akart letölteni. Belenéztem a sources.list-be és eléggé káosz az ami benne van. Csak azután akart valamit letölteni, miután beraktam neki a Feisty-s tárolókat. Ha felment akkor majd írok mi a helyzet ezen a gépen az APT-vel.
garferiEnis probaltam felrakni a 7.10est nekem is marha sokaig izelt a mirrorral, de utana elindult , pedig mar azt hittem mar nem fog. Nekem utana leptek fel a gondok, mert nem tudta 94%-nal felrakni a grubot:S Mi lehet a baja? Tudna valaki segiteni. Bovebben a GRUB szekcioban fejtettem ki a bajom...
Nekem a hivatalos upgrade teljesen tönkrevágta a 7.04-es ubuntumat. Be se bootolt. Az eddigi upgrade-ek rendesen mentek. Most próbálom CD-ről ráinstallálni a 7.10-est, hátha megjavul.
4 és fél órája megy a letöltés, ez alatt összesen 150 megát húzott le... gyanakodhatok hibára szerintetek???
Nagy nehezen tegnap fel ment a 7.10 de nem lehet beállítani a videókártyát ezért nem megy a 3d gyorsítás.Ez oké de akkor miért írták hogy egyszerübb lesz ebben beállítani mint 7.04 ben? Tegnap egy teljesn jól működö ubit gyilkoltam le az új verzió miatt,mert azt hittem jobb lesz. de nem lett pedig azt írták.Hát ez szomorú :(
corvusOsztozom a meglátásodban... egy kifogástalanul, jól működő rendszer lett a mostani frissítés áldozata. Egyelőre ott tartok, hogy legalább a használhatóságig összefoltozzam a grafikus felületkezelőt, compiz, beryl, emerald dolgokról álmodozni sem merek :( Könnyen meglehet még az is, hogy vissza kerül a gépre a 7.04! LOL :DD
corvusMindhárom előttem szóló bosszúságát és "fájdalmát" megértem: ugyanígy jártam egy jól működő rendszer lett az enyészeté... Most töltöm le OS/2 alatt :-) az alternate cd-t és megpróbálom ráengedni a roncsra, hátha segít rajta... Tartok tőle nagyon kicsi az esély; mintha az előre kiadott időpont lett volna a fontos és nem a működőképesség és biztonság mindenek előtt :-( _______ warp
warpAnnyira kicsi az esély, hogy szinte semmi :DD Én formatált, csont üres vinyóra raktam fel CD-ről, ergo még azt sem lehet mondani, hogy ütközne valami régi vacak alkalmazás egy mostanival, erre basszus olyan szar az egész, hogy az hihetetlen.... már akkor gyanút fogtam, mikor a bejelentkező szignált is csak akadozva bírta lejátszani. Most ott tartok, hogy az ablakokat (mindenféle compiz meg cicoma nélküli ablakokat!) is csak erősen szaggatva lehet mozgatni. Mondom: ezen a rendszeren egyelőre még nincs semmmi! Érdeklődve várom a folytatást. LOL :D