letöltöttem a legutolso skypot, (eddig meg nem hasznaltam, de most szeretnem), fel is ment szepen, viszont a hangrendszernel nem tudom kivalasztani az alsat. igy viszont nincs hang. kerestem a neten valami megoldast, de nem igazan talaltam olyat ami hasznalt volna. ötletek?

no, annyit elertem mar valahogy, hogy ha ujrainditom az alsa-utilst, és utana elinditom a skypeot, hangot ad ki. felveni nem vesz fel, és utána már ki es ad hangot...

Ennyivel később: 11 nap

nekem acer aspire 3680 a gépem, alapból meghagytam a beállításokat és a csúszkákkal játszottam a kmixben. javaslom probálgasd hogy melyik csuszka mit vezérel nálam a mic bemenet a Bemenet fülön a bal oldali capture evvel aktiv a mic és a fő panelon lehet szabályozni.

Ennyivel később: 17 nap

ez a szar még mindig nem megy... inditom konzolbol, ezeket irja: You're ugly and your mother dresses you funny. charlie@horusz:~$ skype ALSA lib pcm_dsnoop.c:606:(snd_pcm_dsnoop_open) unable to open slave ... ALSA lib pcm_dsnoop.c:606:(snd_pcm_dsnoop_open) unable to open slave RtApiAlsa: callback thread error (RtApiAlsa: audio read error for device (HDA ATI SB (hw:SB,0)): Be/kimeneti hiba.) ... closing stream. charlie@horusz:~$ az 1.3-as is ezt csinalta, meg most felraktam az 1.4-est, az is ezt csinalja. Kreccel se tudok felvenni a mikrofonbol. a sajat hangomat meg hallom ha a mikrofonba beszelek.

Esetleg próbáld meg lelőni az ablakkezelő hangdémonját (Gnome-nál esd, KDE-nél artsd), lehet hogy az foglalja le a hangkártyát, habár elvileg 1-2 éve működik, hogy párhozamosan több progi használja.

bibokaha lelovom akkor a fenti hibat nem irja konzolba, azonban a mikrofonbol tovabbra sem vesz fel. mivel tudom letesztelni, hogy egyaltalan jo a hangkartya mic inje (marmint az os szempontjabol)

én is most küszködöm a hanggal vagyis a mikrofonnal, de amikor állítgattam rájöttem, hogy ha nincs kipipálva az "external amplifier" nincs hang, talán ez lehet!

charliexubuntunál (nem tudom a többinél is ilyen-e) a panelre kitettem a hangerőszabályzót és ha azt megnyitom akkor ott lehet a csúszkák alatt pipálgatni is!

charliepár órája már írtam ide, de hova tünt a válasz? nah mind1 :) szóval xubuntunál a panalre tettem ki a hangerőszabályzót és ha arra katt, akkor ott vannak a csuszkák és az alatt meg lehet pipálgatni!

szamurajhát, Én kubuntut használok, a kmixbe meg ilyen pipak nincsenek. igaz felette vannak, de pipalgattam mar Én ossze vissza mindent.

charlieDe vannak, valami olyasmit kell keresni, hogy "Mic Boost (+20db)", a mostani gépemben sajnos még nincs hang, de régebben nekem csak ezzel ment rendesen a Skype (különben túl halk volt a mikrofon). KMix, de hogy pontosan hol, azt nem tudom.

bibokanekem nincs ilyen mic boost. de nekem nem halk, hanem egyáltalán nem megy.

charliepedig mic boost is van nekem ott ahol lehet pipálgatni, szóval keres valamit ahol ilyen opciók vannak! nekem meg a mikrofon nem megy egyáltalán! működött és hangosítani akartam és azóta semmi :(

Akiknek hianyzott a Skype-bol a webkamera ,azok orulhetnek ,mert megjelent a 2.0-as BETA ,amiben ez is benne van:) http://www.skype.com/go/downloading-beta

Ennyivel később: egy hónap

Nyah. Nekem is sikerült összefutni azzal a problémával, hogyaszonnya: A Skype-on van videó oda-vissza (2.0 béta). Látnak engem, látom őket. Hang is van olyan szinten, hogy apámmal ha beszélek (mással nem próbáltam, neki Gutsy van, nekem Feisty), én hallom őt, viszont én megszakadhatok, akkor sincs hangja a mikrofonnak. Legalábbis Skype-on belül. Azon kívül ugyanis simán feedback-eli és fel is tudom venni a mikrofon hangját. Konzolból indítva nem szól egy rossz szót sem. Boostot nem találtam eddig.. Egyébként egy belső Creative SoundBlaster Live! 24-bit kártyám van. Mi a túrósrétest tudnék vele csinálni?

Ennyivel később: egy hónap

még mindig nem jo. a neten kutakodva, találtam egy szem olyan levlista bejegyzést, ahol az illetonek ugysanugy pa1510-ese van, és nem jo a mikrofon (annyit sikerult rajonnom, hogy sehol nem megy a mikrofon) persze válasz nem volt ra...

charlieNézd meg az Ekigát, hogy azzal be tudod-e állítani, mert nekem úgy műxött. Viszont furcsa mód csak akkor, amikor a visszajátszást (hallom a hangom a hangszóróból) is magasabbra vettem. Azért, hogy egyáltalán megy-e.

DcNdrewna, az ekigaban levo tesztprogramban felvetet a hangom, és visszajatszotta. tehát akkor a mikrofon elivleg jo.

charlieElvileg a Skype-ban is jónak kell legyen, de amíg az Ekigában egy hardware van, addig a Skype-ban vagy 5.. Legalábbis nekem. Ha neked is annyi, próbáld meg az összeset végigzongorázni. Sajnos most jobb nem jut eszembe.