begSziasztok!
Jelenleg nekem is visszaállítási problémáim vannak, már több alkalommal kértem segítséget és javaslatokat a gépem lévő két Ubuntu rendszer jogosultsági beállításai miatt. Ugyanis ha a frissítéseket és az alkalmazásokat a lassú és korlátozott mobilnett forgalmam miatt csak az egyik rendszere il. csak egy gépre akarom letölteni. A másik gépekre il, a vinyómon lévő másik linuxba az Apt csomagokat át vagy be másolni. De akár hogy állítom be a jogosultságokat a vincseszter másik partícióján lévő linux /var/cache/arhives mappába nem engedi bepakolni a csomagokat, azt írja hogy a művelet megtagadva. ha pendrivere kiírom és onnan akarom a mappába átrakni a helyzet ugyan az. Hiába állítom a jogosultságot akárhogy nem engedi. Most a jogosultság beállításánál megpróbáltam a felhasználó hozzáadásnál /user/tulajdonságok/haladó/ menüben ahol azt írja hogy melyik a mappája usernév/home sajnos mögé Írtam a +//media/disk nevet. Azt gondolva, hogy akkor talán engedi az egyébként megnyitható, és a fájlrendszeren kívül máshol szerkeszthető adatokat tartalmazó jelenlévő meghajtót. A Mint7-es nél ezzel a beavatkozással elértem, hogy a kikapcsolás után már egyáltalán nem enged az usernévvel és kóddal bejelentkezni. Bekapcsoláskor kiírja hogy" az a nevű mappa nem elérhető,de bejelentkezhetek csökkentett módban / ebbe a mappába, és közli hogy lehet hogy semmi nem fog működni" Kipróbáltam a fel ajánlott lehetőséget, koromfekete képernyő, fehér egérnyíllal. Ha nem eszt a lehetőséget választom, megjelenik a színes és szép vízcseppeket és a lógót tartalmazó üres nyitó kép. Egy megjelenő ablakban kiírja hogy csatlakozzak a nettre, hozzak létre egy mappát jogosultsági jelszóval, akkor a Nautilus létrehozza a profilomat. Megjelenik az internet csatlakozás varázsló, de amikor kiválasztom a szolgáltatott a menü eltűnik, de nem kér se jelszót semmit,és marad az üres nyitó kép. Na vajon ezt az előtte tökéletes működő rendszert most törölni kell, vagy helyre állítható valahogy? A napokban mellé telepített Andromeda Linuxban viszont sehogy sem engedi állítani, hiába kattintok a felold, vagy változtat feliratra semmi sem történik. De a jogosultságok hiánya miatt a hardver eszközöket sem keresi vagy telepíti. A jogosultságok lehet hogy máshol hasznosak, de ezt a kacatot csak én használnám teljesen egyedül. Most van egy nem indítható,és csak 800X660 felbontással korlátozottan használható szuper rendszerem. De lehet hogy napokon belül már nettem sem lessz.