Sziasztok!
A nálam tapasztaltabbaktól szeretnék tanácsot kérni. Nálam gyakori eset, hogy külső megjelenítőre csatlakoztatom a laptopom, amin Ubuntu szokott lenni, most éppen Linux Mint 7 van.
A kérdésem az lenne, hogy nem ismer vki olyan programot amivel a kijelzők kezelése gyorsabb mint a kijelző beállítás ablakon a kattyogtatás? pl lehetne gyorsgombja...
A másik szempont hogy megjegyezze a külső eszközöket és ne kelljen mindig felvenni, beállítani. pl ha itthon a TV-hez csatlakoztatom és egyszer beállítottam hogy csak a TV legyen aktív kijelző ha jelen van, adott felbontással, akkor mikor rácsatlakoztatom akkor kapcsolja le a laptop képernyőjét és tegye át a képet az előzőleg elmentett felbontáson a TV-re...
Hasonló Win7 alatt már van, ott egész pofásan is megy, a Start+p kombinációval lehet váltogatni hogy melyik kijelzőn legyen kép, megjegyzi a beállításokat, felbontásokat... Na ennek keresném én a párját Nálunk! :)
A hogy eddig észrevettem ami fókuszba kerül annak mindig jobb megoldása valósul meg mint a konkurens OS-nél, kérdés hogy ez amit én keresek került-e már annyira előtérbe hogy komolyan foglalkozzanak vele a fejlesztők.
Akinek van konkrét tippje-tapasztalata, amit már használt és jó (és a google keresésen kívül) tud tanácsot adni, azt szívesen fogadom! Köszi előre is :)