berciXcoreMegnéztem csomagkezelővel, és valóban, policykit-1-gnome van fent. Ha felteszem az "1"-es nélküli verziót, akkor megjelenik az admin menüben az "Authorizations". Beta verzióban még fent volt, és RC-re update-elés után is fentmaradt. Nulláról újrarakva viszont már nem kerül telepítésre. Valószínű valamelyik update nem szedte le. Végül is, míg fentvolt, addíg sem működött, szal hiába adtam meg az alkalmazás (org.gnome.cpufreqselector) jogosultságaiban, hogy nekem max jog, nem vette figyelembe. 9.04 alatt oké volt. Valószínűleg a devicekit, hal átállás miatt nem is kellene működnie. A cpufrekivel annyi a bajom, hogy akár aksiról, akár töltőröl megy a noti, a frekit mindíg "lájtos üzemmódra" kapcsolja, és csak kézzel tudom felvenni, ott meg mindíg pw kell jelenleg.
A partíciócsatolás sem volt gond az előző verzióba. Itt is működik csak minden csatoláskor pw. Egy ntfs-t szeretnék néha-néha felcsatolni.
A felhasználók és csoportok menü meg szerintem nem erre való, ott nem találtam alkalmazás szintű policy-kat.
Még egy érdekesség, ami eléggé zavaró:
Filmeknél a gyors mozgású részeknél megint törik a kép. Legutóbb ilyen 8.10nél volt. Igaz most nem annyira durván látszik, de azért zavaró. Ha kikapcsolom az asztali effekteket, akkor nincs gond vele. Nem hiszem hogy driver gond(nvidia) lenne, mert 9.04-en is ez a verzió volt, és ott nem volt ilyen jelenség. opengl (compiz effektek) alatt rendben van a kép. Ahol lehet mindenhol be van kapcsolva a vsync.
update:
Szépen kizártam a driver problémát :) Keresgéltem kicsit nvidia fórumán, és elég régóta ismert jelenség a linux driverek körében az xvideo tearing.
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=131833&page=2
Szal nem csak az ATI driverek bugosak :) Feltettem a 190.42-es verziót, és lám-lám, a kompizban máris működik a frissítési freki auto felismerése. És video-ba sincs így tearing.