Sziasztok. Nálam jelenleg 8.10 fut gond nélkül, de most arra gondoltam, hogy talán megéri váltani, figyelembe véve a változásokat. Mivel áttérnék ext4-re, sajnos csak a friss telepítés jöhet szóba (ezt egyébként is jobban szeretem).
Nos, az egyik a mentés. Van másik winchesterem, tehát az archiválás nem gond, és utána majd visszamásolom a cuccot. Vannak azonban olyan programbeállítások, amiket nem szeretnék elölről kezdeni, evolution, opera, akár a compiz, stb. Hogyan őrizhetném meg őket? Hiába van ugyanis a home könyvtáram külön partíción, az ext4-re való átállás miatt ezzel tudomásom szerint nem sokra megyek.
Vagy lehet-e valahogy először formázni pl. a LiveCD-ről, utána bemásolgatni ezt-azt, azután elindítani a telepítést? Nem fognak a hozzáférési jogok bezavarni?
A másik: Eddig 32 bites verziót használtam, mert korábban azt olvastam, hogy az stabilabb, nincs vele annyi gond, a programok is jobban "kezelik". Szerintetek érdemes-e áttérnem a 64 bites változatra? Az alaplap Asus P5B Deluxe, proci (sajnos) régi Pentium D, talán 825 vagy ilyesmi (mindenesetre 64 bites), RAM 2X1 GB, videokártya Nvidia 6800.
Próbáltam rákeresni a témára, de talán nem jó kulcsszavakat használtam. Ha linket tudtok a témában, annak is örülnék.
A segítséget előre is köszönöm!