bariiÍgy van, live CD bebútol, hibátlan. Saját laptopom is erről telepítettem, és nem volt vele semmi gond.
Kollégámnak van egy usb-s hdd-je erre akartuk feltenni. Két külömböző gépbe is próbáltuk a telepítést.
Hibátlanul feltelepül live-ról, clean install-al. Jön a restart, elindul, és fagyi.
Most utánnanézegettem más fórumokon is, és ismert problémának tűnik, azaz szívnak páran ilyennel. 9.04 simán rámegy. Ja, próbáltam 9.04-ről is ápdételni, meg is csinálta, de restartra ugyanez van.
update: Tehát egy usb to sata átalakítón keresztül ment fel hibátlanul az instal a hdd-re, és első induláskor szétfagy az xsplash-nél. (battery check, majd IO error-ok ezerrel) Több gépbe is ugyanezt csinálta. Ha kiszereltük az átalakítóból a HDD-t, és direktbe kötöttük az alaplaphoz, akkor hibátlan. Tehát egyértelművé vált, hogy nem szereti az usb-sata átalakítót. Kipróbáltunk egy másik típusú átalakítót, de azzal is ugyanez volt az eredmény. A furi az, hogy 9.04 vígan működik rajta. Valószínű ez a bug már released-ig bennemarad.