Sziasztok
Én még itt új vagyok. Pár hónapja véglegesen szakítottam a Windows-al, már hónapok óta "tiszta" vagyok. :) Csak munkahelyen használok win-t. Sokkal korábban áttértem volna már, de ezt azért nem tettem, mert a digitális beltéri kártyámat a SkyStar1-et nem tudtam működésre bírni Linux alatt. Igaz sokadik nekifutásra, és tényleg nem volt egyszerű, de mostanra mondhatni belerázódtam, sikerült beélesíteni a VDR-t a kártyára, ami sokkal jobb is mint a Windows-os megfelelői a programnak. A videokártyám sajnos AGP-s HD3650, amihez win alatt is hotfix-es driver van, ez a kártya 3d gyorsítással csak Ubuntu 9.04 alatt muzsikál nálam, így lettem Ubuntu felhasználó. Még van néhány megoldatlan problémám, de a többségén, lényegesebbeken túlvagyok.
Na most ez az új 9.10 verzió piszkálja a fantáziámat, de látom hogy még nincs fent a letöltési link. Arra gondoltam, hogy a szervereken már fent lehet, csak a linket nem rakták ki, így a 9.04 letöltési linkjét kicsit átírtam, és elkezdett valamit letölteni. :)
Tehát nemakarok így idő előtt ünneprontó lenni, de akkor lehethogy ez a végleges verzió már? :
http://releases.ubuntu.com/coala/ubuntu-9.10-desktop-i386.iso