A bétában három komolyabb hibába futottam bele (reportoltam is, bár mindhárom fent volt már):
1. Ha a totemben bekapcsolom az automatikus feliratbetöltést, aztán pl. a nautilusból duplaklikkel akarok olyan videót indítani, amihez van felirat, a totem elindul és "lefagy". (elszürkül). Ha a már futó totembe dobom bele a videó fájlt, akkor működik. (ezt még nem javították)
2. Ha a File Rollerből "drag and drop" akartam áthúzni valamit egy nautilus ablakba, az egész nautilus leállt. (már jó)
3. A brasero instabilabb, mint valaha, random összeomlásokat produkál, látszólag figyelmen kívül hagyja a sebességre vonatkozó beállításokat, írási hibákat (lemez->söralátét) produkál. (azóta-két hete- nem próbáltam)
Ezek egyszerű bétás gondoknak tűnnek, gondolom majd javulnak.
Ami furcsa, az új Ubuntu Szoftverközpont jóval komplikáltabb, mint az eddigi Telepítés/Eltávolítás-eszköz. Nem is aggódtam emiatt mert két hete még utóbbi ott volt (átkerült) a Rendszer-> Admin menüben, de most már nincs ott. Épp mire hozzászoktam, hogy csak kipipálom ami kell, kiszedem a pipát az eltávolítandóktól, aztán nyomok egy "alkalmaz"-t és egyszerre megtörténik minden. A szoftverközpontban egyszerre csak egyet lehet, és szerintem ez is több kattintásba kerül, mint korábban.
Persze, erre ott a synaptic, de a Telepítés/eltávolítás-hoz képest az is elég körülményes.