Sajnos nem tudok vele mit kezdeni hála a GRUB2-nek , bár talán jobb is így!
Mivel két merevlemez van a gépemben így ő pont fordítva lát mindent, de szerencsére legalább nem cseszte szét a hagyományos grubot, így a hagyományos Kiwi Linux, Windows, és a MOONOS érintetlen maradt...
Szerettem volna be tenni a normál grubba, de a grub2-ben nincs "menulist." hanem valami config fájl. Annyit rögtön láttam hogy ez a híres grub2 sokkal butább valami és túl van komplikálva. Természetesen marhaságokat írt be ebbe a fájlba ahogy vártam!
De ezt úgy szerkeszteni mint azt eddig tudtuk, nem lehet.
Azt akartam elérni hogy beírom a hagyományos grubba, de teljesen más "szöveget" tartalmaz a fájl, amit a régi grub nem kezel. Annyit azért láttam hogy önhatalmúlag felcserélte azt a merevlemez elsőbbségi sorrendet ami be van állítva.
Ez most nekem valahogy olyan Windows fíling mert ott van az hogy majd mi tudjuk hogy te mit akarsz, ha meg nem sikerült, akkor meg nem sikerült....
Valahogy nem fér abba a kezdő és nehéz fejembe hogy miért kell ezt így csinálni hogy szinte teljesen inkompatibilissá tenni a két rendszerbetöltő program verziót!
Egyre inkább kezdem érteni a többi Linux distro felhasználót (Debian,Fedora,stb) hogy miért fanyalognak az Ubuntu hallatán...