No, úgy néz ki, hogy meg van a bibi megoldása a hangra és a netre.
A hang:
A megoldás kulcsa a libasound2 1.0.20-3ubuntu6 nevűcsomag, ettől függ többek között a listen, vlc firefox, tehát ha jól nézem azok a programok, amelyek hangot is játszanak le. Egymás után kb 5x leszedtem, felraktam. Ha nem volt fenn, nem volt hang, ha fenn volt, akkor volt hang. De érdekes!
Lehet, más erre azt mondja, hogy feltaláltam a spanyolviaszt!
A net:
Mint írtam, a network manager-ben lmeglehet adni a felhasználói nevet, meg a jelszót, de nem menti el, hiába hitelesítem. A sudo pppoeconf-al be lehet állítani a kapcsolatot, de azt meg szinte minden gépinduláskor le kellett futtatni.
Erre azt találtam ki, hogy mi lenne, ha a /etc/ppp/peers/dsl-provider file-ba belenéztem.
Na, ott láttam, hogy csak a felhasználói nevem van elmentve, a jelszó, az nincs.
Mivel csak a pppoeconf-ban láttam ennek a fájlnak a nevét, elléggé félve estem neki. Elmentettem, majd beírtam password "jelszavam" ,majd elmentettem.
Na, azóta van net!
Ha valaki tudja, miért nem működik a network manager, az jelezze már!
Azt viszont még mindig nem sikerült kideríteni, hogy mitől van a sűrű logout az egyéni effektkészletek használatakor. Ez akkor jelentkezik, mikor a panelre kattintok. Legalábbis ezt tapasztalom. De mint írtam, ez csak az egyéni effektkészletek használatakor van.
Várom a programokat illetően a további tippeket!