Sese: Kösz a tippet, átnézem.
De...
Látod, ez az egyik bajom.
Egy vagon idő elmegy erre a hasonlítgatósdira, mert a cégek előrelátóan nem hozatnak maguknak egyforma gépeket, hogy ne tudja a kedves vásárló azt mondani hogy "Ez amott olcsóbb, akkor ott fogom megvenni..."
Agtck: Nem is akarok virtualboxról tudni. Wine és kész. :P A Steam környezet meg a Diablo II megy wine alatt, akkor minden értelmes játékot szóra lehet bírni valahogy! (vagy irány a kuka - csá)
Younfox: Teljesen egyet értek ezzel: "Ahol meg tényleg azt mondják, hogy: "majdha megvette az uraság, addig megsem foghassa, bese kapcsojjuk nekije", na azt kerülni kell de rendesen. Mindenesetre várom azt az Acer tesztet!
...annál is inkább, mert Acer laptopra ma kaptam egy árajánlatot, ~160k-ra mondták, az összeállítás is tetszett. (Nvidia kártyával, 250GB-os vinyóval, meg ilyenekkel) Ami viszont problémás volt (és most igyekszem szó szerint idézni a telefonbeszélgetést a sráccal):
Srác: -Ha tetszik amit mondtam, megrendelik, ha nem tetszik akkor nem tetszik.
Én:-De jó lenne előtte kipróbálni, hogy biztos legyek benne minden flottul működik...
Srác:-Ááá, az nem megy. Úgy rendelik Ők is.
Én:-Nincs náluk raktáron???
Srác:-Nincs.
Én:-És ha nem működik minden az Ubuntu alatt??? Miért venném meg azt ami nem 100%-osan működik??
Srác:-Legfeljebb felteszünk rá egy windows 7-et.
PÁFF. Bazeg. Nem akartam elhinni hogy pont Ő ilyet fog mondani (akivel előzetesen mindent megbeszéltem, miért is akarok gépet, meg milyet).
Hogy miért akadok ki ezen? Két laptopot akarunk venni, az egyiket édesanyámék veszik maguknak, nekem csak a rendszert kell rá feltelepítenem. A másik saját lenne. De nem akarok szarakodni az övékével sem, az lenne a tiszta ha tökéletesen működőképes lenne (de tetszik ez az "out of the box" kifejezés, olyan jó magyaros...), édesanyám nem az a kifejezetten kísérletező típus, netezni meg "szkájpolni" akar oszt kész. De:
1.) Ha nekik eleve olyat veszek ami MÁR MOST csak netezni éppen hogy elég (mint a netbookok), akkor cirka két-három év múlva jó eséllyel megnézhetem magam (Édsanyám heves természet, hamar kirepül a száján hogy "Minek költöttünk erre a sz_rra, ha ezt a feladatot sem képes már ellátni???" Arról nem is beszélve hogy nyugdíjasok - ELOLVASNI KI FOGJA a 10"-es kijelzőt??? :D) Tehát kisebb ráhagyással számoltam tudás terén. Amit kinéztem, arra bőven elég a pénzügyi keretük, még ez is bőven belefér. Kapnak hozzá egy patkányt aztán lehet netezni.
2.) ha veszek két egyformát, akkor számolhatok arra, hogy ami az egyiknél (az enyémnél, mert valahogy nem hiszem hogy ők ütni vágni fogják, velem ellentétben) hibaként jelentkezik, az a másiknál is előfordulhat, és így kevesebb az érthetetlen hibaforrás lehetősége.
A végén az lesz hogy kifaggatom Agtck -ot, hol van az a pesti hely pontosan (az oktogon mellett), aztán felmegyek szétnézni... ;)