zslaszlo Sziasztok! Tesztelni szeretném az Ubuntu NR-et Virtualboxban, de sajna a letöltött img fájlt hibásnak jelzi a rendszerem. Megpróbáltam betölteni Daemon Toolsba is de ott is hibásnak jelezte. A következő img állományról van szó: ubuntu-9.04-netbook-remix-i386.img Forrásom a hivatalos honlap volt: http://www.ubuntu.com/GetUbuntu/download-netbook Windowson (XP) fut a virtualbox egy Toshiba Satellite Pro L300-ason. Előre is köszi a segítséget.
zslaszlo 3r1cPróbáltam Ultra Iso-val, de szintén hibásnak jelezte. Teljesen tanácstalan vagyok. Lehet, hogy rossz képfájl került fel a hivatalos oldalra? Valaki letöltötte már?
zslaszlo stageMint említém Win XP az oprendszer. Lehet hogy itt a baj? (Illetve biztos :)) Kicsit furcsa lenne, ha az ubuntu telepítő cd csak linux alól lenne elérhető nem? Mindjárt kipróbálom Debian-nal. Kiváncsi vagyok ott látja-e. (Virtualboxban ugyanis van Debianom, meg a munkahelyen is azt használok bibííííííí!) No kérem! Azóta meglátogattam újból az ubuntu honlapját és másik tükör volt megjelölve. Lehet hogy itt már működőképes képfájlt kapok.
zslaszlo zolee1988Megoldottam a problémát azt hiszem. Találtam egy live cd-t a cdimage.ubuntu.com-on. Ez tökéletes lesz arra hogy teszteljem az oprendszert és ismerkedjek vele. Mindenkinek köszi az infókat! Ma is tanultam valamit: img fájlok flash-diskhez vannak. Azért kíváncsi lennék, lehet-e konvertálni és ha igen mivel az img fájlokat windows alatt? Köszi.
zolee1988 zslaszlohova szeretnéd konvertálni? dd-szerűen kitolod egy pendrive-ra és bootolsz róla. amit linkeltem az windows alatt ezt csinálja
zslaszlo zolee1988Igen, csak nem akartam, most pendrive-ot formázni. De köszönöm az infót és most már ezt is tudom. Mármint, hogy win alatt is van dd. Egyébként nagyon tetszik a netbookra való rendszer. Kicsi, gyors, testreszabható, amilyennek lennie kell.