Sziasztok!
Két vinyóm van a gépben, egyiken egy xp fut, a másikon meg egy Kubuntu, ezt használom legtöbbet.
Egy ismerősömnél volt egy vírusprobléma(xp) és amíg nem orvosoltam a problémát, addig pár napig egy uhu livecd-vel netezgetett a gépén(a gépen a win el sem indult).
Vírusírtás után mondtam, hogy az a javaslatom, hogy felteszek neki egy kellemes, könnyen használható linuxot(ubuntu, legfrisebb kiadott verzió). Nem muszáj azt használnia, de ha átszokik az csak jó. De ha megint ilyen problémája lesz, akkor nem kell livecd-t nyomatni.
Wubival fogom(akarom) telepíteni. Vannak jó leírások azzal kapcsolatban és fórumokon is volt szó róla, inkább csak megerősítést kérnék Tőletek.
Szóval, amit itt már írtak, hogy ékezetmentesíteni kell a gépet. Ez pontosan mit jelent? Elég csak azt a mappát, ahova teszem a wubit(mondjuk C gyökérkönyvtár, tehát nem kell semmit se változtatnom?
Vagy ígyis-úgyis minden ékezetet tüntessek el, amit találok? Hiába van C gyökérben a wubi, attólmég a wines felhasználónevet, tehát a docsettingsen belül "Anevem Géza" helyett változtassam meg a felhasználónevet geza-ra? És minden ékezetet, amit találok fájl vagy mappanévnek.. Vagy ez csak akkor szükséges, ha a gézás mappán belülre teszem a linuxot?
A másik, hogy egy wubis oldalon, ahol írja az előnyöket és a hátrányokat, megemlítik, hogy jóval kisebb teljesítményre számíthatunk wubival. Ez igaz? És egyáltalán mit jelent? Egy közepes, nemjátékgépen már csak döcögve megy?
Az a tervem amúgy, hogy várok még egy-két hetet a Karmicra, aztán letöltöm és wubival telepítem a wines vinyómra. Remélem nem cseszek el semmit, utána telepítem majd a másik gépre is, ha minden jól ment.
köszi!