neowampyreÉs egy utolsó jótanács: legyen kéznél a 32 és a 64 bites linux-verzió, kezdd el a 32-bitessel, és ha már az elején gond van vele, próbáld ki a 64 bitest, sokan ezt javasolják, ettől függetlenül nekem mindegyik kifogástalanul működik.

neowampyreInkább a 32 bitest javaslom. A 64 bitesnél több dologra kell figyelni (például hogy a flash plugin miatt 32 bites firefoxot rakj fel), ami csak megnehezíti a kezdők dolgát. Teljesítmény terén meg nincs érzékelhető különbség.

Particionálásnál oda kell figyelni. Ésszel kell csinálni, gondolj végig mindent kétszer, mielőtt kattintasz, használd a logikádat, és akkor nem lesz baj. Bár most nem tudom felidézni magamban a Kubuntu particionálóját, de úgy emlékszem, a lehetőségek nagyon hasonlítanak az Ubuntura. Ha kézi particionálást választod, létre kell hoznod egy root ("/") particiót ext3 fájlrendszerrel (lehetne persze más fájlrendszerrel is, de én ezt javaslom), valamint egy swap-et. A swap mérete legyen mondjuk a fizikai memória kétszerese, ha szánsz rá annyi helyet gépen, de legalább ugyanakkora, mint amennyi memóriád van. A maradék helyre menjen a root ("/"). Elméletileg lehet a "/home"-nak is külön particiót csinálni, de ha jól értem, te a Windows-t tartalmazó partició helyét szeretnéd az Ubuntunak szánni, az adatokat tartalmazó ntfs partició marad - ilyen esetekben én nem szoktam külön tenni a home-ot. Csak ügyesen, figyelj oda a telepítésnél, és akkor nem lesz baj...

torosÉn azért érzem a különbséget :) 4GB RAM-hoz muszáj 64-bitest használni, de ettől függetlenül szvsz a 64 bites gyorsabb. A flash-problemát viszont - való igaz -, még nem tudtam orvosolni, lehet, hogy a 32-bites Firefox lesz a megoldás... A másik módszer (64 bites Firefox-ba a Flash bemasszírozása) sajna nem vezetett eredményre, a Gnash-ról meg ne is beszéljünk...

szeretném váltani az xp-t kubuntu 7.10-re, ha a héten megjelenik és lenne pár kérdésem: - ntfs meghajtókat, mint olvastam 100%-ban írja, olvassa, de ezeket automatikusan csatolja is vagy ezt nekem kell megtennem minden gépinduláskor? - a codeceket, java, flash stb. a kubuntu-restricted-extras-ban lesznek benne. ez hol van? és pontosan mit kell vele csinálni? ------------ ezek mar a nemreg megjelent kiwi ubuntu linux -ba be vannak epitve alapbol.gondolom az ubu 7.10-be is benne lesz.meg 2 nap ..es.. :) maxudv:Zo :) Ubuntu-user :)

Ennyivel később: 6 nap

Számozom válaszaim: 1. IGEN 2. konsole: sudo apt-get install kubuntu-restricted-extras 3. Restricted Manager? IGEN fog működni. 4. Igen működik és eléred majd vele. (SAMBA a neve) 5. Igen van ilyen kezelő (Device center és sok más) 6. Sokféle mód közül választhatsz kedvednek megfelelően 7. IGEN > http://appdb.winehq.org Remélem megfelelnek a válaszok. Mindegyiket állítom, mert próbáltam.

• yoe válaszolt erre.
        Ennyivel később: 19 nap

honorsharkLégyszíves segíts, hogy kell a particiokat felcsatolni, én sajnos az elöbbi válaszodból nem tudtam megfejteni.valamit a csomagokból telepiteni? nekem rossz nem tudok angolul és nem tudom mi-mi.köszi

vagy abba ,tud valaki segíteni újra telepíeném a kubuntut, immár hetedjáre, mikor ki kell választani kézzel a particiot az ext3-ra kijelölöm, de valami gyökeret akar amire ezt írja "/" de ezt oda írom nem fogadja el. írja ide valaki mit írjak oda és kezdem az újra telepítés,mielőtt megbolondulok

yoePillants bele légyszíves: http://ubuntu.hu/konyvlap/ubuntu-telepitese és ez is jól fog jönni, ha már feltelepült a rendszer: http://ubuntu.hu/konyvlap/az-ubuntu-finomhangolasa _______ warp

yoenew partitoon, típus ext3, csatolási pont semmi okézd le. Állj rá és edit partition, és akkor már ki tudod választani a / -t.

• yoe válaszolt erre.

petipetyanem értem, ez nem így van , azóta négyszer próbáltam így , 2xwindowst raktam , mert szétszedi a particiókat.nincs new partició.azt mondna irányitott,kézi és mit kell oda írni,hogy gyökérfáj nem megy tovább

Ennyivel később: 14 év