Sziasztok!
Mivel már nagyon régóta linuxot használok, mindenre felkészülve, biztonsági mentésekkel indítottam a teljesen friss telepítést.
A gép egy Hp Pavilion DV-5 1120eh noti, AMD64 2x2GB.
A 9.10 gyorsan, látványosan felkúszott a gépre, majd újraindítást követően villámgyorsan bebootolt - ahogy azt ígérték. Valóban érezhetően gyorsabb a boot és a shutdown idő is, sőt a progik is gyorsabban indulnak.
Az általam érzékelt hibák:
- a notification ablak (tudjátok, az a fekete kis "mindent jelző téglalap" szerintem rossz helyen, a tálcától 2x lejjebb jelenik meg, és szerintem túl sokáig aktív. Valahol olvastam egyszer, hogy hol lehet ezt átállítani, de most nem igazán ugrik be)
- A felhasználók kezelésénél a feloldáskor a jelszó beírása után az a feloldást kérő ablak csak áll, és áll, és áll.... érdekes módon, ha kilövöm, akkor a feloldott programhoz hozzá lehet már férni. Viszont pl. a root-nak hiába állítom be a jelszavát, kilépés után sem használja. (csak passwd parancs segítségével sikerült beállítanom)
Amúgy hang jó, 3d a zárt meghajtóval jó, beépített webcamera jó, wifi hiba nélküli (nekem a 9.4 mindig ledobálta a wpa-psk-s routeremet). Videolejátszás, mp3 stb. tökéletes.
Szerintem szépre sikerült, bár első pillantásra nem látok túl sok különbséget (ezt a külsőt egy téma használatával is el lehetett érni 9.4 alatt)
Egyenlőre ennyi, persze majd még tesztelem.
Üdv: Shiva72