Feltettem én is és egy viccnek tartom hogy még mindig nem képesek írni rá normális ati drivert (tartozik akire tartozik, akár az atira is). 9.04-ről frissítve csak lassabb lett, így feltettem rendesen, és bekapcsolva a zárt meghajtót reboot után meghalt az egész. Semmi vinyó mozgás, semmi élet. Újraindítva, próbálva nincs menüválasztási lehetőség hogy esetleg parancssorból kijavítsam, vagy bármi.. Nem jöttem rá melyik gombbal lehet előcsalni. Nagyon jó..
Amennyit láttam belőle az tetszett, de nem érek semmit videókártya driver nélkül, szívatni magamat meg most nincs sem kedvem sem türelmem, így, mivel ez (még mindig) nem alternatívája az xp-nek (nálam), marad a win7, az is úgyis legálisan és ingyenesen van meg. Lehet, bár kétlem hogy a 64bites verzió lenne a gond, még megnézem a 32bitessel, és azért ránézek arra a generic-pae-ra amit balasg78 írt. De ez így, jelen állapotban -újfent- nem ér a számomra semmit.
A közeljövőben szeretnék vga-mb-cpu cserét, akkor újra megnézem, de mivel úgyis ati kártyát veszek kevés reményt fűzök hozzá hogy javul a helyzet. Addig meg marad a win, mint (egyetlen?) megoldás.
Félreértések, és felesleges hozzászólások végett leírnám, hogy semmi bajom a linux-al, örülnék ha át tudnák térni rá, de ez - valószínűleg köszönhetően az ati vga-nak - nem jön össze. Munkahely és két suli mellett pedig nincs sok kedvem és időm még ilyenekkel is szenvedni, csupán használni szeretném a gépet. Majd ha lesz, akkor újfent kísérletezem vele.